Crossing Border x KABK

Crossing Border is een festival met literatuur en muziek dat elk jaar begin november plaats vindt in Den Haag. Voor de editie van 3-6 november 2016 was Crossing Border op zoek naar een leuk en bijzonder object in oplage (een merchandise item) om te verkopen tijdens het festival.

Project

Partner

Crossing Border Festival

Jaar

2016

Werk

Unique merchandise item

Tijdens het festival biedt Crossing Border haar bezoekers graag een blijvend item aan. Om zowel een uniek stuk te kunnen aanbieden als wel een ludiek stuk is een samenwerking gezocht met de KABK. Hiermee treden beide organisaties in historische voetstappen, in het verleden was er een nauwe samenwerking. Nadrukkelijk wordt gezocht naar een niet standaard merchandise item, maar naar een vrijere interpretatie ervan.

Het project werd uitgevoerd door 45 eerstejaars studenten Beeldende Kunst binnen het vak Grafiek, begeleid door Jeroen de Leijer. Alle studenten hebben een prototype ontwikkeld en uiteindelijk werd er één item gekozen. 1e jaars Beeldende Kunst student Karin Kytökangas was de winnares van de pitch en haar prototype WORDS LIKE MUSIC werd in een oplage van 23 stuks geproduceerd.

WORDS LIKE MUSIC
Card game WORDS LIKE MUSIC by Karin Kytökangas