Paradise: Nieuwe plek voor kunsttalent

11 april 2024

Met het doel om talent een platform te bieden, hebben West Den Haag en de Koninklijke Academie van Beeldende Kunsten Den Haag (Kabk) samen Paradise opgezet. Hier krijgen jonge kunstenaars te kans om hun werk te presenteren en hun presentatievaardigheden te ontwikkelen.

Bezoekers kunnen Paradise vinden in een historisch pand langs de grachten van Den Haag tussen het centrum en de Schilderswijk en op steenworpafstand van station Hollands Spoor. Andere artspaces als Trixie, 1646, Billytown en Page Not Found bevinden zich om de hoek.

Het initiatief streeft ernaar om een omgeving te creëren waarin kunstenaars zelfstandig kunnen experimenteren en groeien

In Paradise worden onderzoek en experiment gecombineerd met productie en presentatie. Op deze plek zal werk op het gebied van Grafisch Design, Beeldende Kunst, Fotografie en andere disciplines te zien zijn dat reflecteert op culturele-, sociaal-maatschappelijke- en wetenschappelijke vraagstukken.

Naast de focus op talentontwikkeling wil Paradise nieuwe verbindingen tussen culturen, domeinen en sociale klassen leggen en op die manier bijdragen aan een divers en inclusief kunstlandschap.

Na een pilotfase in 2024 wordt Paradise vanaf 2025 een structureel onderdeel van de initiatiefnemers.

Over West Den Haag en de KABK

West Den Haag is een instituut voor hedendaagse kunst dat bekend staat om zijn pluriforme programmering. De Koninklijke Academie van Beeldende Kunsten Den Haag biedt bachelor- en masteropleidingen op Hbo-niveau aan en is een belangrijke speler in de kunsteducatie in Nederland.

Paradise

Groenewegje 136
2515 LR Den Haag

Contactinformatie

West Den Haag

Chloe van Diepen
Coordinator West Den Haag
chloe@westdenhaag.nl
www.westdenhaag.nl

Koninklijke Academie van Beeldende Kunsten Den Haag

Meher Khan Muztar
Pers KABK
communication@kabk.nl

www.kabk.nl