Nieuwe masteropleiding: Photography & Society

26 januari 2018

De Koninklijke Academie van Beeldende Kunsten in Den Haag biedt vanaf september 2018 de masteropleiding Photography & Society aan. Het tweejarige programma valt onder de Master of Arts in Fine Art and Design. De master is ontwikkeld door Lotte Sprengers en Rob Hornstra, die het programma ook gaan leiden.

Photography & Society leidt fotografen op die vanuit een sterk sociaal engagement bijdragen aan de beeldcultuur van de 21ste eeuw, met al haar technologische, politieke en maatschappelijke uitdagingen. Fotografie is de kern van Photography & Society. Tegelijkertijd daagt het programma studenten uit om buiten de gebaande paden te treden en bij te dragen aan het maatschappelijke debat. Photography & Society leidt op voor alle aspecten van het vak, waarbij de gehele distributieketen van concept tot beeldproductie en presentatievormen naadloos in elkaar overloopt. Samenwerking, onderzoek en impact vormen de kernwaarden van Photography & Society.

Gevestigd in Den Haag zal Photography & Society de samenwerking opzoeken met gezaghebbende nationale en internationale spelers op het gebied van politiek, maatschappij en (straf)recht. De unieke relatie met de Universiteit Leiden biedt een uitstekende basis voor de gedegen onderzoekscomponent van deze masteropleiding.

De opleiding is Engelstalig.

Docenten
Docenten zijn o.a. Adam Broomberg, Donald Weber, Judith van IJken, Lotte Sprengers, Oliver Chanarin en Rob Hornstra.

Aanmelden
De aanmeldprocedure is gestart. Uiterlijke datum voor aanmelding: 1 mei 2018.
Kandidaten voor de Master Photography & Society zijn beeldenmakers met een bachelorsdiploma op zak. Naast fotografen en aanverwante professionals, is de opleiding geschikt voor afgestudeerde bachelors op het gebied van beeldende kunst, digitale media, visuele antropologie en andere communicatiedisciplines.