Coronavirus en KABK

Updates worden rechtstreeks aan studenten, medewerkers en aankomende studenten gemeld. Gedetailleerde informatie voor studenten en medewerkers is beschikbaar via de KABK-portal.

Update 6 augustus 2020

Op 1 september start het introductieprogramma voor nieuwe studenten aan de KABK. Anticiperend op de overheidsbeperkingen ten aanzien van COVID-19 zijn grote groepsactiviteiten niet in dit programma opgenomen. Alle georganiseerde fysieke evenementen hebben een informatief doel. Gedetailleerde informatie wordt met de studenten gedeeld via de KABK-portal.

Informatie van de Nederlandse overheid en het RIVM wordt hier gepubliceerd.


Update 28 april 2020

Verruiming gebruikmaken van faciliteiten voor eindexamenkandidaten (bachelor en master) op de KABK

Vanaf vandaag kunnen afstudeerders op de KABK gebruikmaken van de faciliteiten en werkplaatsen in het gebouw. In Nederland is het geven of volgen van onderwijs op locatie van hoger onderwijs-instellingen voorlopig niet toegestaan, maar het onder restricties gebruikmaken van faciliteitenvoor zelfstudie wel. Daarom kunnen studenten die dit willen, beschikken over atelier- of studioruimte en werken in oa de textiel-, hout en metaalwerkplaats. Ook kunnen zij boeken lenen bij de bibliotheek en zijn de uitleen en de winkel (beperkt) geopend.

De nodige voorzorgsmaatregelen zijn getroffen, zodat studenten en medewerkers veilig hun werk kunnen doen. Studenten moeten zich registreren als zij het gebouw willen betreden, de kantine is gesloten en groepsvorming is niet toegestaan. Het academiegebouw is voorzien van afschermingsmateriaal en tape om werkplekken en looproutes te markeren.

De examinering van het werk vindt online plaats, dat betekent dat alle studenten die afstuderen in academisch jaar 2019-2020, hun werk voor de zomer online presenteren aan de beoordelingscommissie. Er zal na de zomervakantie een eindexamententoonstelling plaatsvinden in het academiegebouw waar het werk van alle circa 250 afstudeerders te zien zal zijn, met een online afstudeercatalogus en PR-campagne.


Veelgestelde vragen

Mocht je het antwoord op je vraag hieronder niet kunnen vinden, mail dan naar questions@kabk.nl

FAQ - General

Het voornaamste doel in deze onvoorspelbare tijd is, om het onderwijsproces en het aanmeldings- en toelatingsproces zo goed mogelijk te laten verlopen en studenten optimaal te ondersteunen. Het KABK-crisisteam komt elke dag bijeen om de nieuwste ontwikkelingen te monitoren en te bespreken en indien nodig nieuwe beslissingen te nemen.

De hogescholen zijn dagelijks in gesprek met de onderwijskoepel VH en het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap. De gesprekken gaan over de voortgang van het onderwijs, studiepunten, eindexamens en financiële en praktische maatregelen om studenten te helpen. Ook de bestuurders van Nederlandse kunstacademies staan dagelijks met elkaar in contact, om de specifieke behoeften binnen het kunstonderwijs te adresseren.

Updates worden rechtstreeks aan studenten, medewerkers en aankomende studenten gemeld. Gedetailleerde informatie voor studenten en medewerkers is ook beschikbaar via de KABK-portal.

We volgen de adviezen van het RIVM. Op deze pagina zijn alle veelvoorkomende vragen bijeengebracht.

Tot ten minste maandag 1 juni 2020 vinden er geen educatieve activiteiten plaats in het gebouw. Gedurende beperkte uren is er een receptionist aanwezig voor het aannemen van pakketten en de bibliotheek is ook open zodat de studenten en personeel vooraf bestelde boeken kunnen afhalen. Onder restricties kunnen vanaf 28 april afstudeerders op de KABK gebruikmaken van de faciliteiten en werkplaatsen in het gebouw.

Studenten die in het buitenland een stage of Exchange hadden gepland en er nog niet zijn, mogen niet naar hun stage- of uitwisselingslocatie reizen.

International Office zal contact opnemen met alle studenten die op dit moment op uitwisseling zijn of een stage in het buitenland lopen, of die momenteel bij ons studeren. Voor vragen kun je contact opnemen met exchange@kabk.nl

FAQ - Toekomstige studenten/aanmelders

Vanwege de uitbraak van COVID-19 zijn de meeste taalcentra dicht en de geplande tests zijn geannuleerd. Daarom biedt ETS een TOEFL IBT Special Home Edition test aan, die wereldwijd beschikbaar is, met uitzondering van het vasteland van China en Iran.

De test is beschikbaar tot ten minste 30 juni 2020.

Certificaten van de institutionele TOEFL-test, de TOEFL-ITP-test of andere taalvaardigheidstests worden niet aanvaard.

Meer informatie over de taaleisen van de engelstalige opleidingen op de KABK.

Op dit moment kunt u alleen per e-mail contact met ons opnemen. Hier vindt u onze contactinformatie.

Studeer of werk je op de KABK?
Je vindt gedetailleerde informatie op portal.kabk.nl

Heb je geen toegang? Stuur dan een mail naar ict@hdkdenhaag.nl