Tentoonstelling HedenHaags

Studenten van de afdeling Interieurarchitectuur en Meubelontwerpen van de Koninklijke Academie van Beeldende Kunsten (KABK) maken kunstwerken voor de 'HedenHaags' tentoonstelling in De Mesdag Collectie in een samenwerkingsproject met de deelnemers van de cursus 'De Kunst van het Tentoonstellen' georganiseerd door het Van Gogh Museum.

Tentoonstelling HedenHaags, ik zie ik zie wat hij niet ziet

De tentoonstelling is een unieke combinatie van werken van de Haagse School en hedendaagse kunst gemaakt door de jonge kunstenaars. Bij alle werken staat de stad Den Haag centraal. In HedenHaags hebben studenten van de afdeling Interieurarchitectuur en Meubelontwerpen zich laten inspireren door hun Haagse voorgangers en de veranderende stad. 

Participerende KABK studenten: Ann Press, Naomi Rossignol, Deepali Pahwa, Joyce Edel, Cristina Palicari, Rick Mouwen, Stan Weessies, Tijs Struijk

De studenten gebruiken juist moderne middelen om de gemoderniseerde stad vanuit een ander perspectief te belichten. Zo gaan ze de dialoog aan met deze grote namen: soms brutaal of humoristisch maar altijd verrassend. Met een kunstzinnige clash tussen toen en nu laat HedenHaags ons beleven hoe Den Haag zich heeft ontwikkeld van een slaperig 19e-eeuws stadje tot een moderne metropool.

De werken van de oude meesters worden zij aan zij getoond met werk van studenten van de KABK. Zij lieten zich inspireren door dezelfde drie thema’s (‘Naar Buiten’, ‘In de Stad’ en ‘Haags Vermaak’) en kijken met behulp van moderne middelen – zoals geluidskunst, maquettes en video-installaties – op geheel eigen manier naar de stad. 

Te zien en te horen zijn onder andere de stadse vogelgeluiden geregistreerd door Naomi Rossignol, de vogelvlucht fotografie van Ann Press, de Ultra Korte Verhalen van Stan Weessie en een maquette van een nieuw Koninklijk Paleis van Rick Mouwen, winnaar van de Bachelor Department Award 2017.

HedenHaags is ontwikkeld door deelnemers aan de cursus 'De Kunst van het Tentoonstellen' georganiseerd door het Van Gogh Museum. Het eindresultaat is een tentoonstelling in De Mesdag Collectie.

Details

Datum

25 augustus 2017 14.00 - 8 oktober 2017 19.00

Locatie

De Mesdag Collectie, Den Haag

Entree

Museum toegangsprijzen