PhDArts Tentoonstelling & Openbare Verdediging Thalia Hoffman

Wij nodigen u van harte uit voor de openbare verdediging door kunstenaar Thalia Hoffman van het onderzoeksproject Guava: a conceptual platform for art-actions. Hoffman zal haar proefschrift verdedigen op 13 oktober om 11.15 aan de Universiteit Leiden.

De tentoonstelling Guava جوافة//גויאבה, gewijd aan het Guava Platform dat Hoffman oprichtte in het kader van haar onderzoek, is toegankelijk van 9 oktober tot en met 18 oktober in galerie Old School in Leiden.

Het Guava Platform

Binnen het kader van het Guava Platform onderzoekt Hoffman hoe zij zich als kunstenaar verhoudt tot haar socio-politieke leefomgeving, het landschap ten oosten van de Middellandse Zee. Door middel van art-actions die onderdeel uitmaken van het Guava Platform onderzoekt Hoffman het door conflict getekende landschap.

De Guava art-actions omvatten een serie van drie korte films, een online radio station, twee performances, een geotagging website en de installatie A Guava Scent Collection. In haar dissertatie betoogt Hoffman dat zowel de kunstenaar zelf als deelnemers en bezoekers hun leefomgeving zodanig anders ervaren door deze art-actions dat er een nieuwe mogelijkheid ontstaat om hun verhouding tot dit landschap te bepalen.

De art-actions en de teksten waar het Guava Platform uit bestaat zijn bijeengebracht op een website. Binnen deze omgeving staan de verschillende artistieke en discursieve elementen ongehinderd door een hiërarchische verhouding tussen theorie en praktijk in wisselwerking met elkaar. Bezoekers van de website krijgen de mogelijkheid om de art-actions en de teksten op hun eigen voorwaarden te ontdekken.

OPENBARE VERDEDIGING THALIA HOFFMAN

13 oktober 2020 om 11.15
Toegang tot de livestream vindt u hier

TENTOONSTELLING GUAVA جوافة//גויאבה

9 oktober–18 oktober 2020
Openingstijden: vrij–zo 11.00–18.00, ma–do op afspraak
Galerie Old School
Pieterskerkhof 4A, Leiden

PROMOTOREN

Prof. dr. Janneke Wesseling, hoogleraar Praktijk en Theorie van het Onderzoek in de Beeldende Kunsten, Academy of Creative and Performing Arts, Universiteit Leiden
Prof. dr. Kitty Zijlmans, hoogleraar Hedendaagse kunstgeschiedenis en Theorie / Wereld Kunstwetenschappen, Leiden University Centre for the Arts in Society
Maria Pask, kunstenaar, Koninklijke Academie van Beeldende Kunsten, Den Haag

Details

Datum

13 oktober 2020 11.15 - 13:00

Locatie

online (via live stream)

Meer info

OPENBARE VERDEDIGING THALIA HOFFMAN

Toegang tot de livestream vindt u hier

Datum

9 oktober 2020 11.00 - 18 oktober 2020 18.00

Locatie

Galerie Old School Pieterskerkhof 4A, Leiden

Meer info

TENTOONSTELLING GUAVA جوافة//גויאבה

Openingstijden:
vrij–zo 11.00–18.00
ma–do op afspraak