PhDArts Openbare Verdediging k.g. Guttman

Wij nodigen u van harte uit voor de openbare verdediging door kunstenaar k.g. Guttman van het onderzoeksproject Territoriality and Choreography in Site-Situated Performance. Guttman zal haar proefschrift verdedigen op 10 november om 16.15 aan de Universiteit Leiden.

Guttman onderzoekt de uitwisseling tussen gastpersoon, gast en de locatie waar zij elkaar ontmoeten, door middel van in situ performances. De dissertatie, geschreven vanuit het perspectief van een Canadese settler scholar en kunstenaar, bepleit een kritische en creatieve omgangswijze met de sociale en politieke, oftewel de koloniale en colonial settler context van deze ontmoetingen op locatie.

Dit betoog vindt weerklank in het artistieke werk waarin enkele woonplekken in Canada en Nederland worden geactiveerd door middel van choreografische ontmoetingen tussen de danser en haar toeschouwers.

OPENBARE VERDEDIGING k.g. GUTTMAN
10 november 2020 at 16.15 CET
Toegang tot de livestream vindt u hier

PROMOTOREN

Prof. dr. Janneke Wesseling, hoogleraar Praktijk en Theorie van het Onderzoek in de Beeldende Kunsten, Academy of Creative and Performing Arts, Universiteit Leiden
Prof. Frans de Ruiter, Emeritus hoogleraar, Academy of Creative and Performing Arts, Universiteit Leiden
Dr. Sher Doruff, DAS Research, Academie voor Theater en Dans, Amsterdamse Hogeschool voor de Kunsten

Details

Datum

10 november 2020 16.15 - 17:00

Locatie

Leiden University (online via live stream)

Meer info

OPENBARE VERDEDIGING k.g. GUTTMAN

Toegang tot de livestream vindt u hier