Bruynzeel Deliveries

Bruynzeel gaf Piet Zwart (ontwerper en destijds reclamemaker voor het merk) de opdracht om een keuken te ontwerpen. En zo ontstond in 1937 de eerste Bruynzeel Keuken. Een slim systeem van losse elementen waarmee in elke ruimte de ideale keuken kon worden gebouwd. Hiermee deed het modulaire systeem en de standaardisatie zijn intrede in de Nederlandse keuken.  

Is standaardisatie een onderdeel van het kapitalisme? Representeert het gelijkheid of legt het juist mensen op om eenduidig te denken? Hoe vormen deze vragen een reflectie op de toekomst? 

Dit project onderzoekt de rol van de keuken als ‘het hart van het huis’, hoe gaat de keuken van de toekomst eruit zien? Of bestaat de keuken überhaupt nog?

Participerende studenten
Joyce Edel en Bart Krijnen (Interieurarchitectuur en Meubelontwerpen) en Carolina Pinto (Grafisch Ontwerpen). De studenten werken onder de begeleiding van Bas van Beek.

'Bruynzeel Deliveries' is een van de vijf uiteenlopende evenementen opgezet in samenwerking met Haagse partners binnen het ‘Mentaliteit – Geen stijl!’ project.

Details

Datum

26 oktober 2017 19.00 - 23:00

Locatie

Bruynzeel Keukens Den Haag
Hogewal 16, Den Haag


Entree

Gratis