#givitatitle - TodaysArt

“#givitatitle” is een multidisciplinaire installatie gemaakt door studenten van de KABK in samenwerking met het TodaysArt-team. De installatie bestaat uit drie transparante vertoningspanelen die geactiveerd worden door een voortdurend wisselende informatiestroom. Dit werk heeft als doel mensen te duiden dat onze realiteit reeds gemaakt wordt en keuzes hiervoor vooraf worden bepaald, vandaar de bewering dat vrijheid maar een illusie is.

Het event is onderdeel van 100 jaar De Stijl/Mondriaanjaar en behoort tot het onderwijsprogramma ‘Mentaliteit-Geen stijl’ waarbinnen een geselecteerde groep van 20 KABK-studenten Grafisch Ontwerpen en Interieurarchitectuur & Meubelontwerpen, bijna een jaar, hebben samengewerkt in de sfeer van De Stijl: multidisciplinair en met een sterk publiek karakter. 

De studenten kregen vanaf februari 2017 theorieles van De Stijl-connaisseurs, en werden ondergedompeld in alle aspecten van deze kunststroming: van typografie en meubelontwerpen tot presentatievormen en het gebruik van de publieke ruimte. In samenwerking met Haagse partners zoals het Gemeentemuseum Den Haag en TodaysArt Festival hebben ze hiervoor vijf uiteenlopende evenementen opgezet.

Het project is mede mogelijk gemaakt door financiële ondersteuning van de Gemeente Den Haag.

Details

Datum

22 september 2017 02.00 - 23 september 2017 02.00

Locatie

Theater aan het Spui

Meer info