Wist je dat...

... we op de KABK een Double Degree programma aanbieden?

Double degree? Wat is dat?

Aan de Koninklijke Academie van Beeldende Kunsten Den Haag (KABK) is het mogelijk om twee bachelordiploma's tegelijk te behalen. Zeer gemotiveerde Beeldende Kunst-studenten kunnen hun bacheloropleiding Beeldende Kunst combineren met de Bachelor Kunst, Media en Maatschappij aan de Universiteit Leiden. Na het succesvol afronden van dit vierjarige traject krijgen de studenten twee bachelordiploma's (hbo + universitaire).

... je op de KABK een deel van je bachelorstudie zelf kan vormgeven?

Mijn studie zelf vormgeven? Hoe dan?

Op de Koninklijke Academie van Beeldende Kunsten Den Haag (KABK) kun je 20% van je eigen curriculum samenstellen. Dit deel van het curriculum heet Individueel Studietraject (IST). Het IST stelt je in staat je te richten op het ontdekken en ontwikkelen van je eigen fascinaties en voorkeuren. IST is een uitstekende gelegenheid om je persoonlijke potentieel en ambities te ontdekken en je studie daarop af te stemmen. De KABK heeft een breed aanbod van IST Labs en je krijgt ook de kans om je eigen projecten te ontwikkelen.

... KABK-studenten werken aan praktische opdrachten en toegepaste onderzoeksprojecten voor bedrijven, non-profitorganisaties en overheidsinstellingen?

Door middel van deze samenwerkingsprojecten komen KABK-studenten in aanraking met partners en opdrachtsituaties buiten de academie zodat ze in de praktijk professional practice skills opbouwen. Studenten krijgen de kans om met klanten samen te werken aan 'real-world' projecten die hen een relevante werkervaring geven en hen voorbereiden op een succesvolle carrière in de wereld van kunst en design.

...stapelaars 50% korting op het instellingscollegegeld ontvangen?

Studenten die al een Nederlandse bachelor- of masterdiploma hebben behaald (zogeheten stapelaars) ontvangen 50% korting op het instellingscollegegeld bij de Koninklijke Academie van Beeldende Kunsten.

De KABK vindt de stapelaars een interessante doelgroep. De ervaring leert dat studenten met meer levenservaring en inhoudelijke bagage interessante kunst- en ontwerpstudenten zijn. Zij halen meer uit de studie en kunnen een bijzondere bijdrage leveren aan het werkveld en de samenleving.

  • De korting geldt voor nieuw instromende studenten die al een Nederlandse bachelor- of masteropleiding hebben afgerond, zogeheten ‘stapelaars’
    • De reeds afgeronde opleiding is geen kunstopleiding
    • Het betreft studenten op wie het instellingscollegegeld van toepassing is
    • Voor het studiejaar 2022/2023 is het gereduceerde tarief €3.208,- , dit is 50% van het instellingscollegegeld van €6.416,-