... we op de KABK een Double Degree programma aanbieden?

Double degree? Wat is dat?

Aan de Koninklijke Academie van Beeldende Kunsten Den Haag (KABK) is het mogelijk om twee bachelordiploma's tegelijk te behalen. Zeer gemotiveerde Beeldende Kunst-studenten kunnen hun bacheloropleiding Beeldende Kunst combineren met de Bachelor Kunst, Media en Maatschappij aan de Universiteit Leiden. Na het succesvol afronden van dit vierjarige traject krijgen de studenten twee bachelordiploma's (hbo + universitaire).

...dat professionals met een niet-artistieke achtergrond een deeltijd BA Fine Arts kunnen volgen?

Deeltijdopleiding Fine Arts, Amalgam programma voor professionals die artistiek denkvermogen en artistieke praktijken willen inbedden in een niet-artistiek beroep.

De deeltijdopleiding Beeldende Kunst is een gloednieuw onderwijstraject waarin niet-artistieke en artistieke benaderingen samensmelten in een traject dat bedoeld is voor deelnemers die al een gevestigde beroeps- en/of levenservaring hebben. Deze studie is bedoeld om te combineren met een parttime baan of beroep, met twee dagen per week les.

... je op de KABK een deel van je bachelorstudie zelf kan vormgeven?

Mijn studie zelf vormgeven? Hoe dan?

Op de Koninklijke Academie van Beeldende Kunsten Den Haag (KABK) kun je 20% van je eigen curriculum samenstellen. Dit deel van het curriculum heet Individueel Studietraject (IST). Het IST stelt je in staat je te richten op het ontdekken en ontwikkelen van je eigen fascinaties en voorkeuren. IST is een uitstekende gelegenheid om je persoonlijke potentieel en ambities te ontdekken en je studie daarop af te stemmen. De KABK heeft een breed aanbod van IST Labs en je krijgt ook de kans om je eigen projecten te ontwikkelen.

... KABK-studenten werken aan praktische opdrachten en toegepaste onderzoeksprojecten voor bedrijven, non-profitorganisaties en overheidsinstellingen?

Door middel van deze samenwerkingsprojecten komen KABK-studenten in aanraking met partners en opdrachtsituaties buiten de academie zodat ze in de praktijk professional practice skills opbouwen. Studenten krijgen de kans om met klanten samen te werken aan 'real-world' projecten die hen een relevante werkervaring geven en hen voorbereiden op een succesvolle carrière in de wereld van kunst en design.

Open Dag 2023

Maak kennis met onze opleidingen en de KABK

Wil je meer informatie over een of meerdere opleidingen? Bezoek de Open Dag of een van onze voorlichtingsactiviteiten in het academisch jaar 2024-2025.

Schrijf je nu in