KABK gaat samenwerken met Haagse kunstschool uit de Schilderswijk

20 december 2022

De KABK gaat vanaf januari 2023 samenwerken met Future Institute of Art (FIA), onderdeel van Art-S-Cool, de kunstschool uit de Haagse Schilderswijk. Dit betekent dat de leerlingen van de FIA gebruik kunnen maken van de werkplaatsen van de KABK en ze mee kunnen doen in de voortrajecten.

FIA is het nieuwe jongerentalentenprogramma van Art-S-Cool. Deze vooropleiding voor jongeren van 13 tot en met 18 jaar is een vierjarige pilot in een samenwerking met Fonds voor Cultuurparticipatie, Johan de Witt Scholengroep, stichting Leergeld Den Haag en Stagehuis Schilderswijk.

Het naschoolse lesprogramma heeft als doel kunstonderwijs toegankelijk te maken voor alle jongeren met een ambitie in kunst en cultuur. Daarnaast begeleidt FIA jongeren als zij toelating willen doen voor een vervolgopleiding binnen kunst of cultuur.

Leerlingen van de FIA volgen een workshop riso printen op de KABK.

In het clubhuis-lokaal bij Art-S-Cool zijn op de dinsdagen en donderdagen 2D- en 3D-kunstlessen. Naast de kunstlessen zijn er workshops en bezoeken zij musea. Er zijn in het afgelopen jaar lessen geweest in modeontwerp, manga tekenen, riso printen en zeefdrukken. Leerlingen hebben inspraak in het lesprogramma, zodat de activiteiten aansluiten op de leefwereld van de jongeren.

Alle lessen worden gegeven door kunstenaars en andere professionals, waaronder studenten of afgestudeerden van de KABK.