Interactieve installatie LIMB 2.0 van I/M/D alumna Marlot Meyer in Expo Bart

6 december 2020

LIMB 2.0, een site-specifieke versie van het afstudeerproject LIMB-O van I/M/D-alumna Marlot Meyer ( BA Interactive Media Design , 2020), is te zien en te beleven t/m 20 december tijdens Nieuwe Oogst 2020 in Expo Bart, Nijmegen.

Kunsthistoricus Loes van Beuningen prijst Marlot Meyer's LIMB 2.0 aan als

"Kleurrijk, interactief, Instagrammable."

in haar recensie, in opdracht van Beeldende Kunst Nijmegen

"De kleurrijke installatie bestaat uit een web van transparante slangen die plotseling bewegen, die ballonnen met lucht vullen en lampen laten knipperen, en die via elektroden lichte schokjes sturen naar de bezoeker die een sensorslinger aanraakt. Meyer is ook zelf via kabeltjes en sensoren aangesloten op haar Instagrammable werk. Ze levert zichzelf over aan de acties van bezoekers die in de tentoonstellingsruimte of online via de speciale website de bewegingen in de intrigerende installatie aansturen en daarmee ook haar lichaam."

"Er is een merkwaardig contrast tussen het fysieke leven enerzijds en de virtuele wereld waarin we tegenwoordig leven en de digitale media waarmee we communiceren anderzijds. Meyer wil via de installatie laten zien dat je iemands aanwezigheid kunt voelen zelfs wanneer diegene zich niet in de ruimte bevindt. Meyer legt uit: ‘Techniek is ook fysiek. Datacenters gebruiken bijvoorbeeld veel elektriciteit en lucht om de servers af te koelen. Al die verschillende elementen komen samen in deze installatie. Het zijn krachten die je an sich niet kunt zien; je neemt alleen hun effecten waar. Je kunt lucht bijvoorbeeld niet zien, maar wel voelen. Al die onzichtbare krachten oefenen invloed uit op ons lichaam. Alles staat in verbinding met elkaar.’"

Lees de recensie

Stefanie Janssen treedt op temidden van de installatie LIMB 2.0 in Expo Bart

Zangeres, muzikante en songwriter Stefanie Janssen treedt op met 'Djamila Boupacha' van componist Luigi Nono (1924-1990) temidden van de interactieve installatie LIMB 2.0 van Marlot Meyer in Expo Bart.