Inge Vaandering wint Keep an Eye Textile & Fashion Award 2020 t.w.v. €10.000,-

11 september 2020

Dé winnaar van de Keep an Eye Fashion & Textile Award 2020 t.w.v. €10.000,- is Inge Vaandering. Gefeliciteerd Inge!!

Na afloop van EXPOSED LIVE op donderdag 10 september werd de winnaar van de jaarlijkse Keep an Eye Textile & Fashion Award bekend gemaakt. Een jury gevormd door mode professionals Patrick van Ommeslaeghe en Branko Popovic koos Inge Vaandering als winnaar. Volgens hen verdient Inge de award:

"In haar sterke visie op materiaal en ontwerp schuilt een sterk kunstenaarschap, een belangrijke eigenschap voor deze tijd. Met behulp van de Keep an Eye Textile & Fashion Award kan zij investeren in de verdere artistieke en inhoudelijke ontwikkeling van haar praktijk."

De prijs, ter waarde van €10.000,-, wordt toegekend ter ondersteuning van verdere ontwikkeling na het afstuderen.

Bekijk het afstudeerproject van Inge op de Graduation 2020 platform

EXPOSED LIVE

Op donderdag 10 september presenteerde de afdeling Textiel & Mode van de Koninklijke Academie van Beeldende Kunsten Den Haag haar nieuwe lichting ontwerpers. Voor het live event werd de patio van het monumentale modernistische academie gebouw getransformeerd tot een arena, waar de collecties getoond werden.

De afgestudeerde ontwerpers Hannakin Henriksson (SE), Haily Kim (KR), Hee Eun Kim (KR), Inge Vaandering (NL) en Eva Dimopoulou (GR) presenteerden ieder een up-close inkijk in hun collectie.

EXPOSED LIVE is vastgelegd in een filmische videoregistratie zonder publiek. Deze toont vijf afzonderlijke tableaus die je dicht bij de persoonlijke wereld van iedere ontwerper brengen. De zinnenprikkelende en dynamische film nodigt uit om op een nieuwe manier naar de collecties te kijken. De kijker heeft volledige focus op de nieuwe perspectieven van de aanstaande generatie modevormgevers.

EXPOSED LIVE kwam tot stand in samenwerking met curator Maarten Spruyt en ontwerper Johannes Verwoerd. Het afstudeerwerk van de studenten is nog t/m 13 september te zien in de academie brede KABK graduation show. Voor meer informatie: graduation2020.kabk.nl.

Powered by Keep an Eye Foundation
De Keep an Eye Foundation ondersteunt jong, veelbelovend talent op het gebied van kunst en vormgeving. Creatieve makers krijgen dankzij verschillende beurzen, prijzen, shows en festivals de kans om hun talent te ontwikkelen, nieuwe mogelijkheden te creëren en bovenal hun dromen te verwezenlijken.

keepaneye.nl