Wat nu, Koetsier? tentoonstelling, symposium en publicatie met 45 grafische ‘advertenties’ in de geest van kunstenaar Hans Koetsier.

In de jaren ’70 kocht conceptueel kunstenaar Hans Koetsier advertentieruimte van dagbladen als Vrij Nederland en Het Parool om met een serie geëngageerde typografische werken letterlijk het dagelijkse nieuws en de lezer te ontregelen. De serie, later gebonden in een lijvige publicatie met de naam Advertisements, vormde het uitgangspunt van Wat nu, Koetsier?, een serie nieuwe ‘advertenties’ die 45 eigentijdse, prominente grafisch ontwerpers, kunstenaars en collectieven speciaal voor het project ontwierpen. Dit heeft een reeks verrassende, prikkelende, kritische, hartverwarmende beelden opgeleverd die het afgelopen jaar wekelijks zijn gepubliceerd in Het Parool en online.

Op zaterdag 4 en zondag 5 november worden zij samen op posterformaat tentoongesteld in een nieuwe projectruimte aan De Ruijterkade 127. Janneke Wesseling, Jouke Kleerebezem, Erik Kessels, Delphine Bedel en Maria Barnas geven ter plekke een live presentatie over hun persoonlijke favorieten uit de serie en bieden zo verschillende perspectieven op de verzameling als geheel. Tijdens dit evenement presenteert Wat nu, Koetsier? een speciale publicatie met alle ‘advertenties’ op dagbladformaat en begeleidende teksten van de sprekers. In de geest van Hans Koetsier belooft dit een dynamisch, ontregelend en bruisend weekend te worden over autonoom grafisch ontwerp en visuele beeldcultuur. 

zaterdag 4 november

12:00 opening
14:00 introductie Wat nu, Koetsier?
15:00 Erik Kessels
16:00 Janneke Wesseling
18:00 eind

zondag 5 november

12:00 opening
14:00 Maria Barnas
15:00 Delphine Bedel
16:00 Jouke Kleerebezem
18:00 eind

With contributions by artists and designers, among others, many KABK alumni, (guest) tutors and PhDArts researchers: Bart de Baets, Our Polite Society, The Rodina, Gilles de Brock, Kok Pistolet, Studio Joost Grootens, Navid Nuur, Roosje Klap & Merel Boers, Lennarts & de Bruijn, Job Wouters, Lesley Moore...

Wat nu, Koetsier? is initiated by: Celina Yavelow, Freja Kir, and René Put / Chives Archives and PutGootink.

The exhibition is generously supported by: Creative Industries Fund NL, Het Parool, Igepa group, RI Reklame, and Spring House.

Details

Datum

4 november 2017 13.00 - 5 november 2017 19.00

Locatie

De Ruijterkade 127, Amsterdam

Meer info