KABK alumni op DDW 2017

Studenten en alumni van de KABK presenteren zich tijdens de Dutch Design Week, van 21 tot en met 29 oktober in Eindhoven.

Een selectie van KABK alumni tijdens de DDW 2017:

 • Dutch Design Awards:
  Fashion en Young Designer Award finalists: Das Leven am Haverkamp met Textile en Mode alumni Anouk van Klaveren, Christa van der Meer, Dewi Bekker en Gino Anthonisse (Tentoonstelling in het Veemgebouw).
 • Presentatie In No Particular Order van onder anderen ArtScience alumna Mariska De Groot, die afgelopen jaar de werkbeurs Talentontwikkeling - Stimuleringsfonds Creatieve Industrie ontving. Ook het collectief Marsdiep (alumni Grafisch Ontwerpen Mike Kokken, Max Peeperkorn, Pascal Schilp en Ruben Verkuylen) presenteren hun werk met studio Edelkoort. In de presentatie wordt collectief in negen installaties een statement gemaakt over de hedendaagse ontwerppraktijk; te zien in het Van Abbemuseum.
 • Bas Froon, alumnus van (voorheen) de Postgraduate Course Industrial Design presenteert zijn afstudeerwerk in The future is local: micromoulding machine & soft biocomposites in het Klokgebouw.
 • Industrial Design alumna Lilian van Daal presenteert haar 'Biomimicry; 3D printed soft seat' en de 'bio inspired bicycle saddle' in de tentoonstelling '5 years Driving Dutch Design & Hotspots'. De overzicht expositie van 5 Jaar Hotspots toont werk van onze Industrial Design alumni Lindey Cafsia, Sylwia Allen, Daniela Buonvino, alumna Fotografie Lynne Brouwer en alumna Textiel en Mode Christa van der Meer.
 • Industrial Design alumnus Lindey Cafsia presenteert zijn werk ook in de expositie ‘Dating Dutch Design’ in het Klokgebouw, Strijp S.
 • Interieurarchitectuur en Meubelontwerpen alumni Noortje de Brouwer, Zsofia Kollar, Jasmijn Muskens, Tommy de Moor, Bianca Meilof, Lieke Vernooy, Nienke Sikkema en Jelle Koper presenteren zich onder de naam Disposition in het Pullman Cocagne Hotel.
 • Textiel product designer Nikkie Wester presenteert het project ‘Beauty Comes with Age’ in samenwerking met het Textielmuseum in de locatie Piet Hein Eek.
 • Modecollectief Das Leben am Haverkamp (Anouk van Klaveren, Dewi Bekker, Christa van der Meer en Gino Anthonisse) presenteert HANDWERK i.s.m. het Zeeuws Museum in het Klokgebouw.
 • Grafisch Ontwerpen alumni Katerina Gaidamaka, Manus Nijhoff en Jorick de Quaasteniet presenteren hun projecten in het kader van de Manifestations 2017 ART & TECH event in het Veemgebouw.
 • Interieurarchitectuur en Meubelontwerpen alumna Jasmijn Muskens presenteert het werk 'Komt goed' in de expositie 'Hutspot Play' (Hutspot Eindhoven).

Studenten en docenten tijdens DDW:

 • Studenten van de Interieurarchitectuur en Meubelontwerpen afdeling hebben voor Frame Publishers het interieur van de pop-up Frame Store in het Klokgebouw ontworpen en gerealiseerd in samenwerking met PyraSied, producent van design acrylaten.
 • Textiel en Mode coördinator Sanne Jansen lanceert haar nieuwe collectie tijdens de expositie 'Hutspot Play' (Het launch evenement vindt plaats op 25 oktober, in Hutspot Eindhoven).
 • Laat je portfolio zien tijdens de Dutch Design Week: met docent Master Industrial Design Erlynne Bakkers, afdelingshoofd Master Interieurarchitectuur Hans Venhuizen en docent Bachelor Interieurarchitectuur & Meubelontwerpen Laura van Santen.

Details

Datum

21 oktober 2017 13.00 - 29 oktober 2017 19.00

Locatie

Klokgebouw, Veem, Piet Hein Eek, Pullmann Cocagne Hotel, Van Abbemuseum, Hutspot Eindhoven

Meer info

Entree

Ticket informatie op ddw.nl