Who Speaks? - Symposium - uitgesteld tot de herfst van 2020

UPDATE 11 MAART, 2020

Als onderwijsinstelling met een grote internationale populatie zijn we ons ervan bewust dat de huidige Corona-epidemie ook onze zorg is. We streven naar een verantwoorde aanpak en daarom hebben we helaas moeten besluiten om het "Who Speaks"-symposium uit te stellen tot de herfst van 2020.

Dit geeft ons echter wel de mogelijkheid om het Symposium te combineren met de expositie van onze Non Linear Narrative Master studenten, waarbij de thema's van het Symposium centraal staan.

Zodra een nieuwe datum bekend is communiceren wij dit via de website en onze social media kanalen: Instagram, Facebook en Twitter.

Symposium over Kunstmatige Intelligentie, Taal en Democratie

Een bloeiende democratie is gebaseerd op een goed geïnformeerd debat en omvat een breed scala aan op taal gebaseerde interacties. De term parlement komt eigenlijk van het Franse woord parler (spreken). Overleg en debat in de openbare en private ruimte vormen de kern van zowel democratische processen als van persoonlijke vrijheden. Stemmen is gebaseerd op taal, hetzij op het fysieke stembiljet, tijdens de verkiezingscampagne of eenvoudig door het formuleren van stem- en kieswetten. Taal brengt ideeën tot uiting en maakt zodoende deel uit van het DNA van politieke processen.

Who Speaks? is een initiatief van Niels Schrader, information designer en co-hoofd van de Bachelor Graphic Design en Master Non Linear Narrative op de Koninklijke Academie van Beeldende Kunsten, Den Haag, Dr. Ramon Amaro, docent en onderzoeker op het gebied van machine learning bij Goldsmiths (University of London), en Dr. Sheena Calvert, docent op het gebied van taalfilosofie, politiek en ethiek in de creatieve praktijk aan Camberwell College of Arts (CCW / University of the Arts London). In 2019 startte hun samenwerking onder de naam ICCR – International Consortium for Computational Research. Who Speaks? is de eerste in een reeks evenementen en activiteiten die door de ICCR worden ontwikkeld.

Details

Datum

18 maart 2020 09.00 - 18:30

Locatie

Auditorium van de Koninklijke Academie van Beeldende Kunsten, Den Haag (KABK)