Onthulling sculptuur Tirzo Martha in de Haagse Beeldengalerij

Op donderdag 29 augustus wordt het nieuwe beeld van Tirzo Martha, De dematerialisatie van de vijf geboden in de vijf zintuigen, onthuld in de binnenstad van Den Haag. Kunstenaar Tirzo Martha is een jaarlijks terugkomende gastdocent op de Beeldende Kunst afdeling van de KABK en oprichter van het IBB te Curacao.

Dit jaar is Tirzo Martha unaniem gekozen tot winnaar van de 11e Wilhelminaring - de oeuvreprijs voor Nederlandse beeldhouwkunst. Hij wordt gehuldigd als kunstenaar die met behulp van zijn kunstwerken opkomt voor urgent politieke onderwerpen.

Programma

Voorafgaand aan de onthulling van De dematerialisatie van de vijf geboden in de vijf zintuigen, vindt er vanaf 16.00 uur een verdiepend programma plaats in het Filmhuis Den Haag, Spui 191.

Na afloop van het programma in het Filmhuis treedt een Tambú groep op met Caribische percussie muziek. Om 18.00 uur wordt het beeld onthuld voor de ingang van het stadhuis, Spui 70, Den Haag.

Meer info en programma op Stroom Den Haag

De Beeldengalerij

De dematerialisatie van de vijf geboden in de vijf zintuigen is de meest recente aanwinst voor De Beeldengalerij, de jaarlijks veranderende buitencollectie van 40 beelden van vooraanstaande Nederlandse kunstenaars in het centrum van Den Haag, samengesteld door Stroom Den Haag.

De Beeldengalerij in Den Haag is bedacht en ontworpen door P. Struycken. Door het permanente karakter en de jaarlijkse nieuwe opdrachten is het een unieke vorm van kunst in de openbare ruimte: het laat een dwarsdoorsnede zien van de Nederlandse beeldhouwkunst. Conservator van De Beeldengalerij is André Kruysen, docent aan de Beeldende Kunst afdeling van de KABK.

Details

Datum

29 augustus 2019 16.00 - 18:00

Locatie

Filmhuis Den Haag

Meer info

vanaf 16.00 uur: Programma in het Filmhuis Den Haag, Spui 191
18.00 uur: Onthulling beeld voor de ingang van het stadhuis, Spui 70, Den Haag

Entree

Gratis