Marwan Bassiouni winnaar SBK Sprouts Young Talent Award 2018

19 november 2018

Fotograaf Marwan Bassiouni is winnaar van de 2018 SBK Sprouts Young Talent Award met foto's uit zijn afstudeerproject 'New Dutch Views'. Bassiouni is uitgekozen door het artistieke team van SBK en een externe jury die dit jaar bestaat uit Alex de Vries (zelfstandig auteur, curator en uitgever, oprichter Metropolis M) en Lieneke Hulshof (hoofdredacteur Mister Motley).

De foto's van Bassiouni zijn [...] een metafoor voor de samenleving waar wij ons in Nederland in bevinden. Een maatschappij die zich kenmerkt door een samenkomst van culturen. Bassiouni laat zien dat het nooit zo kan zijn dat de ene cultuur de andere van het podium stoot. Nee, wanneer culturen elkaar tegenkomen, zullen ze beide veranderen omdat ze elkaar nodig hebben..
Lieneke Hulshof, jurylid

Lees het volledige artikel op mistermotley.nl

Marwan Bassiouni studeerde in 2018 af aan de bachelor Fotografie op de KABK met de serie 'New Dutch Views'.

SBK Sprouts Young Talents expo

De jaarlijkse overzichtsexpositie SBK Sprouts Young Talents met nieuw werk van 46 jonge talenten, waarvan 34 van de beste afstudeerders van de Nederlandse kunstacademies is te zien t/m 25 November in Loods 6 Amsterdam. Met dit podium wil SBK jonge kunstenaars een springplank bieden en de eerste stappen in hun kunstenaarspraktijk vergemakkelijken, door hen onder de aandacht te brengen bij een groot publiek. Voor het publiek een geweldige kans om in één expositie de selectie door de curators van SBK, de beste talenten uit honderden ‘graduates’ van de 11 meest toonaangevende Nederlandse kunstacademies bij elkaar te zien.

Met werk van o.a. KABK alumni Quentley Barbara, Marwan Bassiouni, Marina Heuvelman, Joana Schneider and Jan Steenman.

Bekijk de catalogus met werk van alle deelnemende kunstenaars: