Danny Choi wint Van Ommeren - De Voogt Prijs 2022

15 september 2022

Danny Choi, afgestudeerd aan de bacheloropleiding Beeldende Kunst in 2020, is de winnaar van de Van Ommeren - De Voogt Prijs 2022 van de Pulchri Studio. Naast Danny Choi was ook Obbe van der Weide (bachelor Beeldende Kunst, 2022) genomineerd.

Tijdens de jaarlijkse ledententoonstelling de Najaarssalon worden ieder jaar drie kunstenaars genomineerd worden voor de Van Ommeren - De Voogt Prijs. De drie genomineerden mogen gezamenlijk hun werk in deze tentoonstelling presenteren. Danny Choi wint daarnaast ook een bedrag van € 5.000,-.

De tentoonstelling is te zien vanaf 9 september tot en met 1 oktober in de Hardenbergzaal van de Pulchri Studio.

Over het werk van Danny Choi (Ho Young Choi)

"Danny Choi is een video- en installatie kunstenaar uit Zuid-Korea. Zijn video-installaties laten, pulserend op het ritme van indringende beats, een fascinerende opeenvolging van beelden en teksten zien waarin hedendaagse en diep-persoonlijke levensvragen rondkolken. Het is het perfecte samenspel van geluid en beelden dat van begin tot eind blijft boeien en getuigt van groot artistiek vakmanschap",

aldus het juryrapport.

Still uit het werk van Danny Choi
Still uit het werk van Danny Choi.

Over het werk van Obbe van der Weide

Obbe van der Weide zegt over zijn project A Shattered Body: "We leven in een tijd van verafgoding; we worden toeschouwers en beschadigen onze fysieke verbinding met het lichaam. Wat gebeurt er als onze verbinding tussen lichaam en geest wordt verstoord? We lijken constant afgeleid door onze persona en digitale bestaan. Mijn kunst is zich bewust van commerciële presentatie en komt voort uit een angst voor vervreemding en lichaamsdysforie die getriggerd wordt door een commercieel en idealistisch format.

Voor mijn praktijk is het belangrijk om het nut te zien van de belichaming van angsten en emoties en gedeeld lichaamsbewustzijn. Het maakte me geïnteresseerd in de rol van een monster; het lichaam strategisch gebruiken om negatieve bijproducten van de tijd waarin we leven te communiceren. De dingen die aan de rand van mijn bewustzijn bestaan naar buiten brengen. Om een lichaamstaal te creëren.

Dit heeft voor mij een zuiverend effect en dient als reflectie op sublimatie in de samenleving."

A Shattered Body - Obbe van der Weide
A Shattered Body - Obbe van der Weide.