BAD award winner Xandra van der Eijk in Life Time expo at MU art space

Life Time presenteert de winnende projecten van de Bio Art & Design Award 2017 (BAD Award 2017), onder meer, Seasynthesis van alumna Xandra van der Eijk (Master ArtScience 2011). Deze tentoonstelling verkent de tijd in zijn verschillende indelingen en dimensies, van universeel tot persoonlijk, van cellulair tot geologisch – en zelfs astronomisch.

Seasynthesis, Xandra van der Eijk

Geluidsopnamen spelen een centrale rol in Seasynthesis van Xandra van der Eijk die dit BAD Award winnende project realiseerde met Han Lindeboom van het Marine Research instituut van de Universiteit Wageningen. Ze registreert de onnavolgbare ritmes van scheepsschroeven en werkzaamheden onder water in de Noordzee waar de aanleg van windmolenparken een constante bedrijvigheid met zich meebrengt. Je kunt op je vingers natellen dat al die herrie het leven onder water danig verstoort—en daarmee komen we bij de onvermijdelijke invloed van de mens op zijn omgeving.


Life Time

Life Time, Biological Clocks of the Universe presenteert de winnende projecten van de Bio Art and Design Award 2017, ontwikkeld in samenwerking met vooraanstaande Nederlandse onderzoekers in de biowetenschappen, naast recente werken die eveneens betrekking hebben op het thema tijd. De werken demonstreren of becommentariëren ontwikkelingen in biowetenschappelijk onderzoek en vechten ze soms zelfs aan. Ze onderzoeken tijd en leven op gebieden als de oceanen, onder het aardoppervlakte, in onze gedachten en onze cellen.

Curator: Angelique Spaninks
Te zien: 1 december 2017 – 18 februari 2018

Details

Datum

1 december 2017 09.00 - 18 december 2017 17.00

Locatie

MU Torenallee 40-06, Strijp-S Eindhoven

Meer info

Special weekend:
17 & 18 February 2018
Openingstijden MU

Entree

Regulier € 5,- // Student € 3,- // Woensdag gratis entree