Regina Maria Möller benoemd tot hoofd van de afdeling Fine Arts

30 augustus 2021

KABK verwelkomt Regina Maria Möller als afdelingshoofd Bachelor Fine Arts per 1 september a.s.

Regina Maria Möller is een Duitse kunstenares, schrijfster, oprichtster van het tijdschrift regina en bedenkster van het label embodiment.

Haar artistieke praktijk is conceptueel en omvat een breed scala aan mediale formats; ze verweeft complexe verhalen, die bijvoorbeeld gaan over de kwestie van identiteiten, de fysieke aanwezigheid van het lichaam in digitale tijden, en de omgeving in het algemeen.

"We leven in onzekere tijden, en het is een tijd waarin Beeldende Kunst - in al haar variëteiten en genres - een cruciale rol kan spelen om de toekomst vorm te geven. Door bij de KABK de afdeling BA Fine Arts te gaan leiden, kijk ik met spanning en nieuwsgierigheid uit naar het delen van en samenwerken met mijn collega's en de studenten om artistieke praktijken te ontwikkelen en uit te breiden naar nieuwe ondernemingen en om platforms te openen waar diverse artistieke beroepen hun potentieel kunnen ontplooien om een verschil te maken".
Regina Maria Möller

De projecten en werken van Regina Möller zijn nationaal en internationaal tentoongesteld op plaatsen als de Biënnale van Venetië; Manifesta 1; 3e Berlijnse Biënnale, NTU Centre for Contemporary Art - The Lab, Singapore; Secession Wien; Kunstverein München; Louisiana Museum of Modern Art; Tate Liverpool, onder anderen. Naast haar kunstprojecten levert ze wereldwijd voortdurend bijdragen met lezingen en workshops. Ze geeft lezingen als professor en gastprofessor aan internationale universiteiten en academies, zoals het Massachusetts Institute of Technology (MIT); de Kungliga Konsthögskolan (KKH) in Stockholm; de Noorse Universiteit voor Wetenschap en Technologie (NTNU), de Nanyang Technological University (NTU) in Singapore, enzovoort. Toen in maart 2020 de Coronapandemie uitbrak, werkte Möller samen met historici uit de wetenschap, technologie, geneeskunde en het milieu aan het onderzoeksproject "Het Masker - Opgeruimd", ondergebracht bij het Max Planck Instituut voor de Geschiedenis van de Wetenschap (MPIWG).