KABK studenten exposeren in Nieuwspoort

16 november 2017

Op verzoek van de Kunstcommissie van de Stichting Internationaal Perscentrum Nieuwspoort zijn studenten van de Voorbereidend jaar van de Koninklijke Academie van Beeldende Kunsten (KABK) aan de slag gegaan voor een expositie in Nieuwspoort.

In hun werkstukken lieten zij zich inspireren door Mondriaan en de kunststroming De Stijl waaraan dit jaar verschillende musea in Nederland uitgebreid aandacht besteden.

De beste werken van de studenten worden van 20 november tot 4 december in de hal van het perscentrum geëxposeerd. Een jury, bestaande uit docenten van de academie, de oud-directeur van de KABK, Chris Rehorst, en twee leden van de Kunstcommissie, heeft een keus gemaakt uit de ingezonden werken.


Participerende studenten: Anaïs Sicre de Fontbrune, Bhakti Bienemann, Céline Bregman, Chloe Snoeks, Frédérique van Tilborg, Guus Hoeberechts, Holly Fraser, Janneke Stofmeel, Liz Claassen, Mowena van der Veer, Robin Raspel, Rosa Terlouw, Suzanne Hoet, Tom Tomasowa, Torben Schwarz, Willemijne Achterberg.

Docenten Voorbereidend Jaar: Zanne Zwart, Nieke Koek, Kim Nuijen, Gosse de Kort, Channa Boon, Lena Shafir, Amber Beernink, Marthe Prins, Maartje Lammers, Floris Kruidenber.