Alexandra Landré

External critic

Alexandra Landré is kunsthistorica en curator gespecialiseerd in hedendaagse beeldende kunst. Zij was bij een groot aantal nationale en internationale culturele projecten betrokken, met daarbij bijzondere aandacht voor innovatieve vormen van co-creatie en publieksparticipatie.

Tot 2020 was zij artistiek directeur van Kunstvereniging Diepenheim met spraakmakende projecten waaronder Disconnection (2019/20), Between Grace and Fury met Matea Bakula (2018), en Yes & No met Lucas Lenglet (2016). Internationaal heeft ze samengewerkt met o.a. Synch Festival, Athene (GR), Kunsthalle Muenster (DE) en Kunsthalle Wien (A). Daarnaast heeft Landré uitgebreide expertise op het gebied van talentontwikkeling en onderzoek.

De laatste jaren was ze als docent critical inquiry verbonden aan de Koninklijke Academie van Beeldende Kunsten Den Haag. Momenteel is Landré als adviseur verbonden aan verschillende organisaties, waaronder de Cultuurraad Eindhoven, gemeente Alkmaar en CBK Rotterdam en sinds 2021 artistiek directeur van Stroom Den Haag.