Stories on the Housing Crisis

Stories on the Housing Crisis zijn vijf visuele journalistieke projecten die gedurende het afgelopen semester zijn ontwikkeld door studenten van de Non Linear Narrative master van de KABK.

De huizencrisis in Nederland kenmerkt zich onder andere door een verdubbeling van het aantal daklozen en een schrijnend tekort aan betaalbare woningen. Social distancing onder COVID-19 zullen de problemen verergeren. De complexiteit van deze crisis vraagt om verhalen die de problematiek inzichtelijk kunnen maken.

De studenten begonnen met een bezoek aan de daklozenopvang en het Straatconsulaat, en hielden gesprekken met voormalig daklozen en lokale politici. Met gebruik van openbare data ontwikkelden de studenten hiermee online naratieven. Hun projecten geven op interactieve wijze interessante inzichten in de huizencrisis.

Bekijk de expositie online

Deelnemende studenten
Nelleke Broeze, Justine Corrijn, Sophie Czich, Esther van der Heijden, Elif Tuana Inhan, Jenny Konrad, Lance Laoyan, Marcin Liminowicz, Dario Di Paolantonio, Pablo Perez, Katie Pelikan, Taisiia Reshetnik, Elinor Salomon, Natalia Sliwinska

Begeleiding
Ruben Pater (KABK), Xiomara Vado Soto (guest tutor), Emile den Tex (guest tutor).