Masterclass Hella Jongerius

In november 2019 werd een Masterclass georganiseerd door onze afdeling Textiel en Mode op de KABK en verzorgd door internationaal toonaangevend industrieel ontwerper Hella Jongerius. De Masterclass werd mede mogelijk gemaakt door de Keep an Eye Foundation.

Deze masterclass is de eerste in een reeks evenementen, waarbij onze Textiel & Mode afdeling zich richt op game changers en andere invloedrijke personen binnen de industrie en het internationale veld van design.

Onderstaande publicatie geeft een indruk van de Masterclass, een caleidoscopische verscheidenheid aan enthousiaste pogingen tot ontwerpend onderzoek, waarbij grote en kleine thema's worden verkend, wat resulteert in artistieke, industriële, persoonlijke, kwetsbare, eigenzinnige, geestige, kritische maar vooral creatieve en authentieke projecten.

Publicatie - 'What to design in a world of plenty?'

Hella Jongerius op de KABK

In het kader van de Masterclass gaf Jongerius een lezing aan studenten van de KABK. Deze lezing resulteerde in een design call & opdracht voor studenten die individueel en onder begeleiding van Hella Jongerius werkten. Geselecteerde resultaten werden gepresenteerd in Museum Voorlinden tijdens een programma onder leiding van Lucas Verweij met daarin de studentenpresentaties en een paneldiscussie met onder andere Suzanne Swarts (directeur Museum Voorlinden), Mark van Vorstenbos (hoofd BA Textiel en Mode) en Maaike Roozenburg (hoofd MA Industrial Design).