KABK-alumna Grafisch Ontwerpen Chris Kore wint 2e prijs Niio x AI Art Prize 2019/20

6 april 2020

Met haar afstudeerproject Almnesia wint KABK-alumna Grafisch Ontwerpen Chris Kore de 2e prijs Niio x AI Art Prize 2019/20.

De kunstwerken in deze competitie zijn gemaakt met behulp van Kunstmatige Intelligentie en Machine Learning algoritmes of werden direct geassocieerd met het onderwerp “Beauty in the eyes of machines” als hoofdconcept/inspiratie.

AImnesia

Het AImnesia-project richt zich op het concept van het menselijk hybride geheugen, dat door AI kan worden aangevuld, beïnvloed en gewijzigd. Vandaag de dag spelen kunstmatige neurale netwerken een ongeziene maar cruciale rol in ons digitale ecosysteem door te definiëren en aan te bevelen wat gezien, geluisterd en gelezen moet worden.

Almnesia is een absurd videokunstwerk over AI-herinneringsrecreatie gemaakt met behulp van een vooraf getraind BigGAN-model, de Ganbreeder-app, en een omgekeerde Google-image-zoekopdracht. Met haar werk wil Chris Kore een discussie op gang brengen over evoluerende algoritmes die getraind kunnen worden op onze online foto's en die geheugenlekken kunnen opvullen door het creëren van valse herinneringen die plausibel genoeg zijn om als echt te worden ervaren.