‘Reprint Karel Martens’ tentoonstelling op de KABK

Van 7 maart t/m 2 april is op de KABK een tentoonstelling te zien van het werk van ontwerper Karel Martens. Martens (Mook en Middelaar, 1939) ontving in 2012 de Gerrit Noordzij-prijs voor typografie en letterontwerp.

Tentoonstelling

Deze tentoonstelling is een onderdeel van die prijs. Martens’ werkpraktijk is veelzijdig en bestaat uit ontwerpen en lesgeven. Hij gaf talloze boeken vorm voor uitgeverij SUN en ontwerpt het architectuurtijdschrift OASE, in samenwerking met (oud)studenten. Hij ontwerpt postzegels en munten, (typo)grafische toevoegingen aan gebouwen en doet experimenten in druk (monoprints). Hij geeft sinds 1977 les, eerst aan ArtEZ, en later aan prestigieuze ontwerp-opleidingen als de Jan van Eyck Academie en Yale University School of Art in New Haven (VS). Martens stichtte de Werkplaats Typografie, een masteropleiding typografie in Arnhem. De bezoeker waant zich in Martens’ studio, door de bijeengebrachte verzameling objecten, vrij werk en foto’s gecombineerd met werk in opdracht. In de tentoonstelling is ook een aantal monoprints van Martens opgenomen. Centraal staan Martens’ gezichtsbepalende ontwerpen van het architectuurtijdschrift Oase. De tentoonstelling is vormgegeven in samenwerking met de studenten TypeMedia van de KABK.

Publicatie

Bij de tentoonstelling verschijnt de publicatie Reprint Karel Martens, in samenwerking met Roma Publications. De publicatie is te koop in de bibliotheek van de KABK en via www.romapublications.org. De verkoopprijs is €25,-

Details

Datum

7 maart 2015 11.00 - 2 april 2015 23.00

Locatie

KABK Galerie Koninklijke Academie van Beeldende Kunsten

Meer info

De tentoonstelling is t/m 2 april 2015 in de KABK Galerie te zien.

maandag t/m donderdag 10.00-21.00 vrijdag 10.00-19.00 zaterdag 10.00-17.00

Entree

Gratis