Masterclass Hella Jongerius - werken aan opdracht

Een geselecteerde groep studenten van verschillende afdelingen werkt zelfstandig aan de opdracht, die Hella Jongerius aan ze geeft gegeven in het kader van de Hella Jongerius Masterclass . Ter inspiratie bezoeken de deelnemende studenten de tentoonstelling ‘Less is More’ in Museum Voorlinden.

De Masterclass wordt mede mogelijk gemaakt door de Keep an Eye Foundation.

Programma

Maandag 18 november – Bezoek tentoonstelling ‘Less is More’ en 'Louise Bourgeois - To Unravel a Torment' in Museum Voorlinden
‘Less is More’ reageert op een hernieuwde aandacht voor stromingen uit de jaren 60, zoals Minimal Art en ZERO, waarbij hedendaagse kunstenaars teruggrijpen op minimalistische principes als hergebruik, ordenen en reduceren. Leven met minder en teruggaan naar de essentie; een nieuw nulpunt.

Louise Bourgeois (1911-2010) was een radicaal figuur die haar eigen weg bewandelde met scherpzinnigheid, intelligentie en lef – zo nu en dan zelfs tegen de gangbare smaak en ideeën in. Tegenwoordig wordt ze gezien als een icoon van de late twintigste-eeuwse kunst, die persoonlijke verhalen en psychologische inzichten combineerde met buitengewone artistieke vernieuwingen.

Dinsdag 19 november
Studenten werken zelfstandig op de KABK aan de opdracht.

Woensdag 20 november
Studenten werken zelfstandig op de KABK aan de opdracht.
Hella Jongerius houdt korte individuele werkbesprekingen met studenten en maakt een selectie van werken die de volgende middag gepresenteerd worden in Museum Voorlinden.

Details

Datum

18 november 2019 00.00 - 20 november 2019 00.00

Locatie

Koninklijke Academie van Beeldende Kunsten (KABK) & Museum Voorlinden