KABK op de Salone del Mobile - Milaan 2018

Van 17 t/m 22 april 2018 presenteert de Koninklijke Academie van Beeldende Kunsten (KABK) zich op de internationale meubelbeurs Salone del Mobile in Milaan. 20 kunstenaars en ontwerpers tonen hun werk onder de titel My Practice, My Politics. De samenstelling van de presentatie is in handen van curatoren Saskia van Stein en Agata Jaworska, die door de KABK zijn uitgenodigd om een selectie te maken uit recente alumni en studenten van alle bachelor- en masterafdelingen Beeldende Kunst en Design. Aan het ontwerp en de opbouw van de tentoonstelling werken studenten van de Bachelor Interieurarchitectuur en Meubelontwerpen mee.

My Practice, My Politics is een interdisciplinaire tentoonstelling waarin beeldende kunst, fotografie, artistic research en diverse ontwerpdisciplines met elkaar verweven zijn.

De tentoonstelling is te zien vanaf 19 mei in Stroom Den Haag.

Deelnemers:

Eline Benjaminsen, Kristina Benjocki, Lisa van Casand, Jean-Baptiste Castel, Yamuna Forzani, Bas Froon, Daniel Grumer, Uné Kavaliauskaité, Zsófia Kollár, Sarah Lauwaert, Klodiana Millona, Miguel Peres dos Santos, Katarina Petrović, Tereza Rullerova, Vera van de Seyp, Fahmy Shahin, Nienke Sikkema, Gitte Svendsen, Lieke Vernooy, Abel Wolff.

Bekijk de projecten van alle deelnemers

Tentoonstellingsontwerp
Erik van Schaften, Maria Beaumaster, Tijs Struijk en Aliaksandra Pirazhenka (studenten Interieurarchitectuur en Meubelontwerpen) onder begeleiding van ontwerper en docent Barend Koolhaas.

Grafisch Ontwerp
Yacinth Pos (Grafisch Ontwerpen, 2017)

Curators
Saskia van Stein en Agata Jaworska

Productie
Nienke van Wijk (extern producent), Simcha van Helden, Lizzy Kok en Wais Wardak

Pers en PR
Maria Dzodan

De artistiek-inhoudelijke supervisie is in handen van Roosje Klap en Niels Schrader, co-hoofden van de bachelor Grafisch Ontwerpen en de master Non-Linear Narrative.

Deze activiteit wordt ondersteund door de Gemeente Den Haag, de Stichting tot Steun en STROOM Den Haag.

Details

Datum

17 april 2018 12.00 - 22 april 2018 20.00

Locatie

Viale Abruzzi 42, Milaan

Meer info

Openingstijden en special programma
dinsdag 17 april - zaterdag 21 april, 10.00-20.00
zondag 22 april, 10.00-18.00

Entree

Gratis