My Practice, My Politics at Stroom Den Haag

De presentatie My Practice, My Politics van de Koninklijke Academie van Beeldende Kunsten Den Haag (KABK) tijdens de Salone del Mobile 2018 in Milaan krijgt een vervolg in Den Haag. De tentoonstelling, samengesteld door Saskia van Stein en Agata Jaworska, was in Milaan te zien in de sectie ‘Ventura Future’ en werd bezocht door duizenden geïnteresseerden. Een doorplaatsing van My Practice, My Politics is bij Stroom Den Haag te zien vanaf zaterdag 19 mei t/m zondag 15 juli 2018.

My Practice, My Politics biedt een inspirerend beeld van een generatie kunstenaars en ontwerpers die onlangs afstudeerden in Den Haag. De tentoonstelling zegt iets over de plek van de KABK in de stad en de samenleving en de rol die Stroom Den Haag speelt bij de stimulering van hun beroepspraktijk. Door een samenspel aan activiteiten (o.a. KABK Invest-programma, Stroom Aanmoedigingsprijs, OpZicht presentaties) worden getalenteerde jonge kunstenaars ondersteunt en wordt de dynamische kunstklimaat in Den Haag gestimuleerd.

Voor de doorplaatsing van My Practice, My Politics bij Stroom Den Haag zijn de volgende kunstenaars geselecteerd.

Eline Benjaminsen*, Kristina Benjocki, Jean-Baptiste Castel, Yamuna Forzani, Daniel Grumer, Klodiana Millona, Miguel Peres dos Santos,Katarina Petrović, Fahmy Shahin, Gitte Svendsen en Abel Wolff.

* Een tweede iteratie van het werk Where the money is made (2017) van Eline Benjaminsen is van 26 mei t/m 7 juli te zien bij Heden. In deze duopresentatie wordt ook het werk The Mushroom Club (2017) van Lisa van Casand getoond.

Deze tentoonstelling is een samenwerking tussen de Koninklijke Academie van Beeldende Kunsten Den Haag (KABK) en Stroom Den Haag en wordt ondersteund door het Mondriaan Fonds, de Gemeente Den Haag en de Stichting tot Steun.

Details

Datum

19 mei 2018 17.00 - 15 juli 2018 17.00

Locatie

Stroom Den Haag
Hogewal 1-9
Den Haag

Meer info

Opening: zaterdag 19 mei, 17.00
Open: woensdag t/m zondag, 12.00 - 17.00

Tijdens de tentoonstelling organiseert Stroom een aantal activiteitenprogramma’s.
Actuele informatie over het programma is te vinden op www.stroom.nl.

Entree

Gratis