FRAME x KABK x DDW

Studenten van de Interieurarchitectuur en Meubelontwerpen afdeling van de Koninklijke Academie van Beeldende Kunsten in Den Haag hebben voor Frame Publishers de pop-up winkel tijdens de Dutch Design Week 2017 ontworpen en gerealiseerd.

Project details

Partner

Frame Publishers

Werk

Ontwerp en constructie van meubels

Jaar

2017

Frame cureert voor het derde jaar de Dutch Design Week pop-up winkel in het Klokgebouw. Studenten van de Koninklijke Academie van Beeldende Kunsten (KABK) hebben hiervoor het veelzijdige karakter van Frame omarmd en vertaald naar tien modulaire meubels. Een combinatie van verticale en horizontale oppervlakken vormt hiervoor de basis. De meubels zijn geïnspireerd op de thema’s: transparantie, dualiteit en veelkleurigheid. Hiermee reflecteren de meubels de veelzijdigheid van het merk Frame.

Het modulaire aspect van de meubels biedt de mogelijkheid de losse elementen te herschikken tot nieuwe composities. De volledige collectie van de meubels is te zien in het Klokgebouw tijdens de Dutch Design Week (zaterdag 21 oktober t/m zondag 29 oktober). In de FRAMExKABK Shop worden producten van Dutch Design Week exposanten verkocht.

De studenten hebben zeer nauw samengewerkt met producent en hoofdsponsor PyraSied Xtreme Acrylic. De samenwerking heeft geleid tot een functionele constructie die zowel de kwaliteiten van het materiaal als van het merk Frame laat zien.

Het ontwerp is gerealiseerd door Mila Baumann, Maria Beaumaster, Iris Bossen, Sarah Bovelett, Rowan de Graaf, Aaron Kopp, Mabel Kraus, Mindy Li, Agathe Lunel, Marieke Neijmeijer, Aliaksandra Pirazhenka, Maja Pop Trajkova, Pien Post, Erik van Schaften, Tijs Struijk, Daphne van der Veer, Kirstine Voetmann, Stan Weessies, Xėnia Weulersse, Dorotėja Žiugždaitė. Projectbegeleiding door Giulio Margheri (OMA) en Roel van Herpt (Agency Agency).