Bauhaus - Museum Boijmans Van Beuningen

Het curriculum van de Koninklijke Academie van Beeldende Kunsten (KABK) in Den Haag is in een aantal opzichten geïnspireerd op het Bauhaus. Museum Boijmans Van Beuningen nodigde vierdejaarsstudenten van de bachelor Interieurarchitectuur en Meubelontwerpen uit om - aansluitend bij de tentoonstelling nederland ⇄ bauhaus - pioniers van een nieuwe wereld - een eigentijdse pop-upinstallatie en een parade te ontwerpen.

Pop-upinstallatie en parade

De studenten Interieurarchitectuur hebben zich laten inspireren door de 'Vorkurs' en 'Bauhausfeesten'. De pop-upinstallatie bevat verschillende elementen waardoor het publiek meer ontdekt over ontwerpprincipes van Bauhaus en de tentoonstelling nederland ⇄ bauhaus - pioniers van een nieuwe wereld.

Onderdelen van de installatie worden volgens een bepaalde choreografie als parade door de straten gedragen en naar de volgende bestemming gebracht in analogie met de Bauhaus Drachenfesten. De parade en pop-up installatie zijn op verschillende momenten en locaties te bewonderen, zoals de Centrale Bibliotheek Rotterdam (13 t/m 25 maart) en het Grafisch Lyceum Rotterdam (26 maart t/m 25 april).

Pop-up installatie body space movement op CS Rotterdam
Pop-up installatie body space movement op CS Rotterdam, foto Aad Hogendoorn
Pop-up installatie body space movement op de Central Bibliotheek Rotterdam
Pop-up installatie body space movement op de Central Bibliotheek Rotterdam, foto Aad Hogendoorn

Het onderzoek en ontwerp proces voor de parade en pop-up zijn vanaf 9 februari te zien in Zaal G in het museum. Tevens wordt de parade getoond op 9 en 18 februari, 2 en 4 maart.

KABK studenten krijgen 50% korting bij Boijmans op vertoon van een geldig studentenpas.

foto's by Sofia de Benedictes

Deelnemende studenten

Iris Bossen, Sarah Bovelett, Joyce Edel, Rowan Graaf, Maple He, Aaron Kopp, Mabel Kraus, Bart Krijnen, Sasha Pirazhenka, Tijs Struijk, Daphne Veer.

Begeleidend docenten

Krijn Christiaansen en Cathelijne Montens
Gastdocent: Katleen Arthen

Projectdetails

Partner

Museum Boijmans Van Beuningen

Werk

Onderzoek en ontwerpproces voor een pop-upinstallatie en parade aansluitend bij de tentoonstelling nederland ⇄ bauhaus - pioniers van een nieuwe wereld

Jaar

2018/2019