Uitbreiding Masteraanbod en start Double Degree-programma

17 juli 2017

De KABK start een nieuwe, brede master: de Master of Arts in Fine Art and Design. Binnen deze master zal de KABK vanaf september 2017 drie nieuwe programma’s aanbieden.

Het masteraanbod van de academie, dat verder Type and Media en Interior Architecture/INSIDE en samen met het Koninklijk Conservatorium ArtScience omvat, wordt hiermee verdubbeld.

Ook kunnen studenten Beeldende Kunst van de KABK vanaf het collegejaar 2017-2018 hun beeldende kunstprogramma combineren met het bachelorprogramma Arts, Media and Society aan de Universiteit Leiden, een zogeheten Double Degree. Na vier jaar ontvangen de studenten een bachelordiploma van de Universiteit Leiden en van de KABK.

In het kort:

Artistic Research

De Master Artistic Research, voorheen een Master of Music is ondergebracht in de brede Master en leidt vanaf september op tot een Master of Arts in Fine Art and Design. Janice McNab is afdelingshoofd.
Meer info

Industrial Design

De Postgraduate Course Industrial Design die startte in 1951 wordt als volwaardig masterprogramma ondergebracht in de Master of Arts in Fine Art and Design, onder leiding van afdelingshoofd Maaike Rozenburg.
Meer info

Non-Linear Narrative

Tenslotte is een geheel nieuw programma ontwikkeld binnen de nieuwe Master of Arts in Fine Art and Design: Non-Linear Narrative. Roosje Klap & Niels Schrader, tevens co-hoofden van de Bachelor Grafisch Ontwerpen, ontwikkelden een programma dat onderzoeksmethoden van journalistieke en forensische wetenschappen combineert met softwarematige technieken en beeldende kunst tot een hedendaagse, avant-garde discipline. Traditionele vaardigheden worden gecombineerd met andere (ontwerp)methodes zoals film, design en coding, en er is een grote rol voor onderzoek op het gebied van politiek-maatschappelijke en economische thema’s.

Het team van docenten zal bestaan uit: Lauren Alexander (Foundland), Ramon Amaro (Goldsmiths University), Nick Axel (e-flux / Forensic Architecture), Linda van Deursen (Mevis & Van Deursen), Harm van den Dorpel, Roosje Klap (Atelier Roosje Klap / Design Displacement Group), Ruben Pater (Untold Stories) en Niels Schrader (Mind Design).
Meer info

Non-Linear Narrative op socials: Facebook | Instagram | Twitter

Double Degree

Studenten Beeldende Kunst van de KABK kunnen vanaf het collegejaar 2017-2018 hun beeldende kunstprogramma combineren met het bachelorprogramma Arts, Media and Society aan de Universiteit Leiden. Een aantal studenten begint in september met het Double Degree-traject. Na vier jaar ontvangen de studenten een bachelordiploma van de Universiteit Leiden en van de KABK. Het doel is kunstenaars op te leiden die actief zullen deelnemen aan het discours in de kunsten en de samenleving.

De double degree is een van de vele initiatieven van de Universiteit Leiden en de Hogeschool der Kunsten Den Haag – waaronder de KABK valt – om kunst en wetenschap met elkaar te verbinden.

Meer informatie over de opleidingen, docenten en het programma wordt de komende periode aangevuld.