Max Willebrand Westin ontvangt Keep An Eye Textile & Fashion Scholarship

21 juni 2021

Op vrijdag 18 juni presenteerde de afdeling Textiel & Mode van de Koninklijke Academie van Beeldende Kunsten Den Haag haar nieuwe lichting ontwerpers tijdens een preview van de EXPOSED 2021 voor een selecte groep professionals uit de creatieve sector.

Tijdens dit event werd ook de winnaar van het Keep an Eye Textile & Fashion Scholarship bekend gemaakt. Een jury, gevormd door ontwerpers Nienke Hoogvliet, Anne Bosman en Sanne Schepers, koos Max Willebrand Westin als winnaar.

Max Willebrand Westin, foto: JW Kaldenbach
Max Willebrand Westin, foto: JW Kaldenbach
Max Willebrand Westin, foto: JW Kaldenbach
Max Willebrand Westin, foto: JW Kaldenbach

Volgens hen verdient Max de scholarship:

"Met aandacht, liefde en hoogwaardig vakmanschap transformeert Max gevonden materialen in actueel textiel design. Zijn werk is een hoopgevend voorbeeld voor de mode en textielsector. Hij laat zien hoe essentiële waardes kunnen worden toegepast. We zijn benieuwd hoe zijn uitzonderlijke talent zich ontwikkeld”".

Met behulp van de Keep an Eye Textile & Fashion Scholarship kan Max investeren in de verdere artistieke en inhoudelijke ontwikkeling van zijn praktijk. De prijs, ter waarde van €10.000,-, wordt toegekend ter ondersteuning van verdere educatieve ontwikkeling door middel van specialisatie of een vervolgstudie aan een internationale masteropleiding.

Powered by Keep an Eye Foundation
De Keep an Eye Foundation ondersteunt jong, veelbelovend talent op het gebied van kunst en vormgeving. Creatieve makers krijgen dankzij verschillende beurzen, prijzen, shows en festivals de kans om hun talent te ontwikkelen, nieuwe mogelijkheden te creëren en bovenal hun dromen te verwezenlijken.
keepaneye.nl