KABK-studenten werken samen met Masterly The Hague

10 september 2019

Masterly The Hague is een een jaarlijks festival voor Oude Meesters en Dutch Design. Curator Nicole Uniquole kiest welke meesterontwerper met welke Oude Meesters samen mag exposeren. De art direction en styling van Masterly The Hague is in handen van Maarten Spruyt.

Masterly The Hague toont werk van o.a. KABK Textiel en Mode studenten en een werk van School voor Jong Talent student Loek Hazelbag.

Textiel en Mode opdracht

Iulia Hmarnaia
Iulia Hmarnaia

Textiel en Mode studenten van de KABK hebben de opdracht gekregen om een interpretatie te geven op de rijkdom van kleding op de Oranje-Naussau schilderijen uit de Hoogsteder Museum Stichting. Een jaar lang werkten studenten aan de kostuums, die allemaal tijdens het Masterly The Hague festival van 19 - 22 september 2019 te zien zullen zijn.

Deelnemende KABK studenten
Annli Basedahl, Sina Dyks, Iulia Hmarnaia, Petra Huisman, Pien Klein Douwel, Jiahao Li, Simone Marin, Marlien Peeters, Stef Reijnierse, Daisy Silva, Erica Sun, Max Willebrand Westin, Anwen Xu

Begeleiders
Roy Verschuren, Pattern design
Gerrit Uittenbogaard, Fashion design

School voor Jong Talent opdracht

Loek Hazelbag
Loek Hazelbag

Loeks' kunstwerk is geïnspireerd op Rembrandt en werd ook getoond in Lang Leve Rembrandt tentoonstelling in het Rijksmuseum. Het werk van Loek is geproduceerd na aanleiding van een opdracht van de KABK om een vanitas stilleven te maken waar beweging in zichtbaar moest zijn. Voor de kleuren en lichtval had hij zich laten inspireren door 17e eeuwse schilders zoals Rembrandt. De beweging geeft hij weer door het plasje op de foto, dat aangeeft dat de fles is omgevallen. De veer staat ook voor beweging omdat die met een zuchtje lucht al in beweging komt. De objecten zijn met een spot belicht en de foto is gemaakt met een iPhone.


Masterly The Hague perspreview: 18 september
Tentoonstelling: 19-22 september

meer informatie: www.masterlythehague.com