Grafisch ontwerpers van de KABK tonen werk in UNMUTED in Het HEM

18 juni 2021

UNMUTED toont het werk van grafisch ontwerpers van de Koninklijke Academie van Beeldende Kunsten, Den Haag (KABK). UNMUTED vindt van vrijdag 25 tot een met zondag 27 juni 2021 plaats in de ruime fabriekshal van Het HEM te Zaandam.

Na een eindeloze periode achter de beeldschermen komen de studenten én docenten 'naar buiten' met hun werk. De Bachelor Graphic Design en de Master Non Linear Narrative afdelingen van de KABK bestaan uit zelfbewuste, onderzoekende ontwerpers die zich bewust zijn van de actualiteit. Zij zijn vertrouwd met zowel traditionele als nieuwe media. Deze ontwerpers willen een betekenisvolle rol spelen in de samenleving en het steeds breder wordende werkveld van de creatieve sector.

In het HEM tonen ze hun grensverleggende, meest actuele en urgente werk als reflectie op de duizelingwekkende wereld van vandaag.

Kunsteducatie in 2020-2021

Begin maart 2020 zagen alle kunstacademies zich geconfronteerd met de beproevingen van online lesgeven tot en met digitale eindexamens. UNMUTED beantwoordt aan de wens van makers om hun werk aan de wereld te tonen. De ontwerpers stappen nu uit de digitale behuizingen, tonen hun werk en praten erover in Het HEM in een radioshow. UNMUTED maakt geen selectie onder de studenten of docenten, maar de tentoonstelling biedt ruimte aan alle leden van deze internationale en diverse community.

Organisatie

UNMUTED is een initiatief van de afdeling Bachelor Graphic Design van de Koninklijke Academie voor Beeldende Kunsten (KABK) en geeft alle ruimte aan het werk van de studenten en de docenten in Het HEM. Gelegen in het perifere Zaandam, op afstand van de grootstedelijke kunstcentra van Nederland, is UMUTED een weldadig toevluchtsoord na een lange periode van online leven, en geeft een bestemming voor iedereen.

Deelnemende ontwerpers (onder andere)

Abel van As, Agnar Freyr Stefánssonn, Alexandra Superson, Alice Vink, Aliona Ciobanu, Amber de Ronde, Amber Meekel, Balázs Milánik, Bart de Baets, Camila Chebez, Camilla Kövecses, Charlotte van Alfen, Dans Jirgensons, Dawun Chung, Emir Karyo + Jan Wojda, Jan Robert Leegte, Hilal Mutluel, Hyeonjeong, Jack Oomes, Jacky, Jannie Guo, Jenny Konrad, Julia Olijkan, Katrin Korfmann, Katerina Pravdova, Kelly Martijn, Lara Dautun + Basia Strzeżek + Samuel Salminen, Loïs van Spijk, Louis Braddock Clarke + Roosje Klap + Zuzanna Zgierska, Lucas M Franco, Lulu van Dijck, Luna van Schadewijk, María Rivero Gonzalez, Martin Lorenz + Lupi Asensio + Julien Arts, Matas Buckus, Michiel Schuurman, Niam Madlani, Niels Otterman, Our Polite Society, Petra Ereos, Renata Sidorenko, Ro Antia, Rob van den Nieuwenhuizen, Robin Wielink, Rocío Amapola, Richard Niessen, Simonida Savic, Sofia Nikolaeva, Sonya Umanskaia, Stefaniia Bodnia, Trang Quynh Le, Waleed Al-Ward, Yara Fransen, Yeeun Kim, Zeloot

UNMUTED
(‘can you see my screen?’)

Datum: vrijdag 25 – zondag 27 Juni
Bezoekadres: Het HEM, Warmperserij 1, 1505 RL, Zaandam
Openingstijden: vrijdag 19.00 - 23.00 | zaterdag & zondag 12.30 - 23.00
Toegang: gratis, reserveren verplicht

boek een tijdslot

Voor het volledige programma tijdens het weekend:
houdt de instagram van @kabkdesign in de gaten!