Archiprix 2019: INSIDE alumna Goda Verikaite ontvangt eervolle vermelding

26 juni 2019

Op zaterdag 22 juni zijn de winnaars van de 39ste editie van de Archiprix 2019 bekend gemaakt. Deze prijs waarvoor de Nederlandse masteropleidingen met de afstudeerrichtingen architectuur, stedenbouw en landschapsarchitectuur jaarlijks hun beste afstudeerplannen inzenden, stond dit jaar voor het eerst ook open voor de masteropleidingen interieurarchitectuur.

KABK alumna Goda Verikaite van de Master Interior Architecture INSIDE , heeft een eervolle vermelding ontvangen voor haar afstudeerproject Recycling Utopia: in progress.

Archiprix jury:

Het interieurarchitectonisch afstudeerplan heeft betrekking op de opties voor de toekomst van de grootschalige socialistische woningbouw in Litouwen. Afhankelijk van de aard van de bewoners worden allerhande ontwikkelingen van het basis portiekblok geschetst. Daarmee biedt het plan de gebruikers een breed scala aan prikkelende opties; het presenteert hen een Utopia. De opgave is relevant, niet alleen in Litouwen maar in het hele Oostblok komen dezelfde wooncomplexen voor en staat men voor dezelfde opgave.

De tentoonstelling Archiprix 2019, met het werk van alle dertig afstudeerprojecten was te zien op zondag 23 juni op het Marieneterrein, NEMO De Studio in Amsterdam.

De publicatie met al het werk Archiprix 2019 wordt uitgegeven door nai010.