Exhibition 'Views from Above'

De tentoonstelling ‘Views from Above - Networks, Colonial Vision and Indigenous Resistance in the Brazilian Amazon’ is een samenwerking tussen Greenpeace Nederland en studenten van de Master Non Linear Narrative .

Tentoonstelling Views from Above

De opening vindt plaats op vrijdag 8 februari van 16u tot 18u in de KABK Galerie. De tentoonstelling is te zien t/m 21 februari 2019 op de KABK.

Views from Above is een expositie van 11 projecten die gedurende een semester-lange samenwerking tussen Greenpeace Nederland en het Non Linear Narrative master programma van de KABK zijn ontwikkeld. Samen met Greenpeace hebben studenten de impact van ontbossing onderzocht.

Om de samenhang te begrijpen van verschillende factoren die aan ontbossing bijdragen, hebben ze zich verdiept in verschillende oorzaken van ontbossing en de effecten op het klimaat onderzocht. Zo hebben de studenten zich onder meer verdiept in de marketing en representatie van natuur, landbouw en industriële exploitatie, inheemse landrechten en conflicten, overheidscorruptie en biodiversiteitsverlies.

Deelnemende studenten

Cyan Bae, Jean-Baptiste Castel, Giulia Faccin, Astrid Feringa, Cristina Lavosi, Felix Meermann, Claude Nassar, Lila Steinkampf, Mauro Tosarelli, Emma Verhoeven, Kert Viiart, Hattie Wade

Begeleiding

Lauren Alexander, Mijke van der Drift, Lizzie Malcolm, Dan Powers and Niels Schrader (KABK) en Christine Gebeneter en Martin Lloyd (Greenpeace)

16.00: Deuren open

16.15: Welkomstwoord door Marieke Schoenmakers, directeur KABK

16.20: Opening door Anna Schoemakers, directeur Greenpeace Nederland

16.25: Verdiepende uitleg over het project door Lauren Alexander (docent Non Linear Narrative) en Niels Schrader (co-hoofd Non Linear Narrative) samen met Martin Lloyd (Greenpeace Nederland) en Alice Twemlow (Lector Design KABK)

Views from Above – Networks, Colonial Vision and Indigenous Resistance in the Brazilian Amazon is vrij te bezichtigen van zaterdag 9 februari t/m donderdag 21 februari.

Details

Datum

8 februari 2019 16.00 - 21 februari 2019 17.00

Locatie

Royal Academy of Art, The Hague (Galleries) Prinsessegracht 4 2514 AN Den Haag

Meer info

Opening: Friday 8 February 16.00-18.00 (upon invitation)

Opening hours
9 February - 21 February 2019
Monday to Saturday: 12.00 - 17.00
Sunday closed

Entree

Free entrance Opening (upon invitation)