KABK-alumni op Rewire 2020 - evenement afgelast

In het kader van de nieuwe maatregelen i.v.m. coronavirus is Rewire 2020 afgelast. Meer informatie

Als onderdeel van het thema van de tiende editie van Rewire - (Re)setting - zullen er verschillende muzikale interventies in de openbare ruimte plaatsvinden, op zoek naar nieuwe luisterervaringen voorbij de conventionele muziekpodia.

Hieronder vindt u een overzicht van KABK-alumni en hun optredens in de line-up van de Rewire 2020:

Embassy of the North Sea
Van muziek in de drukke stad, tot onontgonnen geluiden van de zee: tijdens Rewire 2020 presenteert de 'Embassy of the Norh Sea' geluids-expeditie ‘Hearing Like a Herring’, ontwikkeld door geluidskunstenaar Harpo 't Hart, radiomaker Jesper Buursink en kunstenaar Xandra van der Eijck (alumna Master ArtScience 2011 en BA Grafisch Ontwerpen 2008). Deze muzikale interventie in de haven en het strand van Scheveningen bevat verhalen van experts, wetenschappers en lokale bewoners om nieuwe luister-perspectieven vanuit de zee te presenteren.

No Patent Pending
De 39e editie van iii's 'No Patent Pending' nomadische performance serie presenteert werken en performances van onder andere interdisciplinaire kunstenaars en ArtScience Interfaculty alumni: Jesus Canuto Iglesias (Bachelor ArtScience 2019) presenteert zijn nieuwe werk 'The Last Song of a Two Stroke Engine', een stuk voor trombones aangedreven door verbranding van fossiele brandstoffen; Mariska de Groot (Master ArtScience 2012) voert samen met Ludmila Rodrigues (Bachelor ArtScience 2013) en Mei-Yi Lee een optische geluidschoreografie uit de stille film 'Häxan, Witchcraft Through the Ages' uit 2017. Voormalig co-hoofd ArtScience Interfaculteit, kunstenaar, componist en onderzoeker op het gebied van geluid, ruimte en interactie Edwin van der Heide presenteert 'LSP' (laser sound performance), een gecomponeerde ruimtelijke ervaring in deze editie van 'No Patent Pending'.

Club programme
In het Rewire 2020-clubprogramma zal Torus in een b2b-set met Michiko (aka LYZZA) draaien. De Haagse multidisciplinaire kunstenaar Joeri Woudstra (alumnus Graphic Design 2016) gebruikt de alias om via clubmuziek op de politiek en esthetiek van de popcultuur te reflecteren.

Details

Datum

3 april 2020 00.00 - 5 april 2020 00.00

Locatie

Den Haag

Meer info