Genderosity: samenwerkingsproject tussen studenten van de KABK en WdKA in TENT

Op vrijdag 27 oktober 2017 van 17.00 tot 19.00 uur vindt de opening van Genderosity plaats in de gym van TENT. Het is de presentatie van nieuw werk dat is voort gekomen uit het samenwerkingsproject tussen studenten van de KABK en WdKA. De studenten nemen de thematiek van Among other things, I’ve taken up smoking als uitgangspunt voor hun werk. Aansluitend vindt de nieuwe performance van Rory Pilgrim plaats.

De opening is gratis toegankelijk.

Among other things, I’ve taken up smoking is een groepstentoonstelling in TENT Rotterdam waarin kunstenaars hun visie geven op gender en seksualiteit. Het aantal categorieën voor het aanduiden van seksuele en genderidentiteiten is de laatste tijd verveelvoudigd. Zo biedt Facebook naast het standaard ‘man’ of ‘vrouw’ aan gebruikers op dit moment 71 opties voor genderidentificatie. Maar draagt dit ook daadwerkelijk bij aan de vrijheid van het uiten van je identiteit? En wil iedereen zich wel met een label identificeren? De tentoonstelling engageert zich met de aanhoudende behoefte aan veiligheid en erkenning van de LHTB+ gemeenschap in de samenleving, en viert tegelijkertijd de optimistische en tegendraadse verbeelding van deze groep voor een wereld die nog moet komen.

Studenten Beeldende Kunst (voltijd) van de KABK en de Willem de Kooning Academie hebben het thema van Among other things, I’ve taken up smoking als uitgangspunt genomen en hebben in samenwerkingsverband nieuw werk geproduceerd. Op vrijdag 27 oktober 2017 zal vanaf 17 uur nieuw werk, dat geselecteerd is door een deskundige jury, getoond worden in TENT Rotterdam.

Details

Datum

27 oktober 2017 19.00 - 29 oktober 2017 19.00

Locatie

TENT, Rotterdam

Meer info

Opening 27 okt 17.00-19.00
tentrotterdam.nl

Entree

De opening is gratis toegankelijk