After Work Conversations

After Work Conversations is een tweedelig symposium over de emancipatie en politieke organisatie van werk in de context van het digitale kapitalisme. Kunstenaars, werkenden, activisten en academici worden uitgenodigd om samen te onderzoeken hoe digitale technologieën de voorwaarden voor huidige en toekomstige werkomstandigheden en voor klasse solidariteit creëren.

Het symposium vindt plaats in de context van internationaal promotieprogramma voor kunstenaars en ontwerpers PhDArts (ACPA, Universiteit Leiden en KABK, Den Haag) en het Binationale Artistic-PhD programma (HfK Bremen). Tijdens het symposium wordt er nagegaan of artistiek onderzoek naast kunstenaars en wetenschappers ook een politiek geëngageerd en breder publiek samen kan brengen.

Op de eerste dag #1 Play hard, work harder in Den Haag wordt er onderzocht of video games, opgevat als artistiek medium, mogelijkheden bieden om onrechtvaardige werkomstandigheden aan te kaarten, solidariteit te cultiveren en werkenden te mobiliseren. Op de tweede dag #2 Post-Work-Imaginaries in Bremen wordt de toekomst van werk (post work) verkend vanuit de verschillende perspectieven van de deelnemers.

#1 Play hard, work harder

20 april 2023, KABK Den Haag
Met bijdrages van Natacha Roussel (Petites Singularités), Haïssam Razouk & Peggy Lecouvey (Solidaires Informatiques)

#2 Post-Work-Imaginaries

11 mei 2023, HfK Bremen
Met bijdrages van Alina Lupu, Nonni Morisse & Rainer Reising (ver.di)

Deelname is gratis

Organisatie: Lídia Pereira en Henrik Nieratschker in samenwerking met Prof. Dr. Anke Haarmann (PhDArts) and Prof. Dr. Andrea Sick (HfK Bremen)

Details

Datum

20 april 2023 10.00 - 16:00

Locatie

KABK Den Haag

Meer info

Entree

Deelname is gratis

Datum

11 mei 2023 10.00 - 16:00

Locatie

HfK in Bremen

Meer info

Entree

Deelname is gratis