Nieuwe groep Beeldende Kunst-docenten 2018-2019

27 september 2018

In het voorjaar van 2018 plaatsten we een oproep voor kunstenaars om het docententeam van de afdeling Beeldende Kunst te versterken gedurende het eerste semester van het academisch jaar. Het was een eer om te zien hoe overweldigend de respons was: er kwamen circa 300 reacties van kunstenaars en andere geïnteresseerden binnen.

Een commissie die grotendeels bestond uit Beeldende Kunststudenten selecteerde negen kunstenaars en een kunsthistoricus. Vanuit hun bloeiende en internationaal diverse kunstpraktijk bieden zij een waardevolle toevoeging aan het docententeam in de komende maanden. Beeldende Kunststudenten uit het 2e, 3e en 4e jaar kunnen zich inschrijven voor 1-op-1 gesprekken met de nieuwe docenten, waarin ze reflecteren op hun werk.

De docenten zijn: Hanae Wilke, Puck Verkade, Sara Rajaei, Maja Bekan, Clare Butcher, Marius Lut, Yair Callender, Toon Fibbe, Alex Farrar en Haseeb Ahmed.

Deze docenten hebben zich begin september gepresenteerd aan docenten en studenten, en zullen aan het eind van het semester reflecteren op hun docentschap bij de KABK.