Nieuwe generatie mode- en textielstudenten - EXPOSED 2019

19 juni 2019

Op vrijdag 14 juni 2019 presenteerde de afdeling Textiel & Mode van de Koninklijke Academie van Beeldende Kunsten Den Haag (KABK) werk van haar studenten tijdens EXPOSED 2019 – Powered by Keep an Eye Foundation. In twee modeshows, een textielexpositie en een publicatie deelden zij hun innovatieve visies op mode en textiel.

De Helena – een schoolgebouw midden in een woonwijk in het centrum van Den Haag– vormde het decor voor een inspirerende kennismaking met deze ontwerpers van de toekomst. De textielexpositie, vormgegeven door tentoonstellingsmaker Maarten Spruyt (o.a. Centraal Museum Utrecht, Gemeentemuseum Den Haag) was t/m zondag 16 juni gratis te bezoeken.

Bij EXPOSED verscheen een 200 pagina tellende publicatie, vormgegeven door ontwerper Johannes Verwoerd in samenwerking met visual artist en docent Peter de Potter en alle studenten van de afdeling Textiel & Mode. De publicatie geeft aanvullend inzicht in het werk en de identiteit van de studenten. Voor het beeld werd samengewerkt met studenten van de vermaarde afdeling fotografie van de KABK.

De afdeling Textiel & Mode is uniek door de combinatie van de twee disciplines binnen één opleiding. Begin 2019 trad Mark van Vorstenbos aan als nieuw afdelingshoofd.

“De zintuiglijke en lichamelijke ervaring van mode en textiel zijn voor mij rechtstreekse uitingen van hoe wij ons verhouden tot onszelf, de ander en de wereld om ons heen. Een continue, fascinerende en kritische dialoog tussen onze persoonlijke en publieke ruimte. Vol trots presenteren wij onze nieuwe lichting vormgevers tijdens EXPOSED.”​
Mark van Vorstenbos

Eindexamenstudenten:

Angelika Danaka, Nina Dekker, Shijia Hao, Louise Hoving, Trumaine Huijts, Nicolas Jimenez Poveda, Lina Lau, Otilia Vieru, Vincent Wong, Kirstie Fulton, Min Gweon, Moe Kim, Stella Kim, Larissa Schepers.