Medewerkers Hogeschool der Kunsten doneren eindejaarsgeschenk aan Art-S-Cool

19 december 2023

De opbrengst van het eindejaarsgeschenk 2022 van het HDK-personeel is gedoneerd aan de Talentklas (leeftijd 10-12 jaar) van Art-S-cool. Vorig jaar konden medewerkers kiezen tussen een kaartje voor een concert in Amare of geld doneren aan een goed doel als eindejaarscadeau.

De opbrengst van €1.635 wordt besteed aan masterclasses door gastkunstenaars (met bijzondere expertises en met diverse culturele achtergronden), de hiervoor benodigde materialen en museumbezoek. De kinderen worden begeleid door kunstdocent Saber Javanmard (alum Graphic Design 2018) en coördinator & kunstdocent Gerjanne van Zuilen (Willem de Kooning academie).

Art-S-cool is een kunstenaarscollectief dat kunstactiviteiten organiseert voor kinderen en jongeren. Het collectief wordt gevormd door kunstenaars en ontwerpers afkomstig uit verschillende disciplines. Deze diversiteit is terug te vinden in de verrassende kunstactiviteiten die Art-S-Cool aanbiedt. Wekelijks komen 100 kinderen in het gebouw in de Schilderswijk en maken kennis met verschillende richtingen in Beeldende Kunst en Design en kinderen in de buurt krijgen op school les van docenten die aan Art-S-cool zijn verbonden.

Vanaf 2022 kunnen docenten van het jongerenprogramma Future Institute of Art van Art-S-Cool tijdens de daluren van de werkplaatsen bij de KABK gebruikmaken. De docenten werken in eerste instantie samen met werkplaatsmedewerkers die al werkzaam zijn bij Art-S-Cool. In andere gevallen wordt in overleg met de werkplaatsen een werkplaatsmedewerker beschikbaar gesteld.