Suzie van Staaveren, Julien Guettab en Mattia Papp genomineerden Piket Kunstprijzen

Overzicht
6 september 2017

Trotst op onze alumni Beeldende Kunst Suzie van Staaveren, Julien Guettab en Mattia Papp! Alle drie zijn genomineerd in de categorie Schilderkunst van de Piket Kunstprijzen


Op zaterdag 2 september zijn de genomineerden voor de Piket Kunstprijzen 2017 gepresenteerd in Korzo Theater tijdens het Haags UIT Festival. Negen jonge, veelbelovende kunstenaars uit verschillende kunstdisciplines, die een binding hebben met Den Haag, zijn genomineerd voor de stimuleringsprijs. Op maandag 27 november worden de drie winnaars bekendgemaakt.

Dit jaar kenmerkt de genomineerdenlijst van de Piket Kunstprijzen zich door nog meer verscheidenheid van genomineerden. Zo zijn er niet alleen professionele jonge kunstenaars, acteurs en dansers genomineerd, maar de jury heeft er ook voor gekozen om een veelbelovend choreografe en theatermaker te nomineren. Daarbij koos de vakjury schilderkunst ervoor om kunstenaars te nomineren die werken op het snijvlak van schilderkunst, maar daarbij ook gebruikmaken van beeldhouw- en design-technieken en videokunst.

Uitreiking 

Tijdens een feestelijke uitreiking in Korzo Theater op maandag 27 november worden de winnaars per kunstdiscipline bekendgemaakt. De drie winnaars ontvangen een geldbedrag van 8.000 euro en de winnaars en genomineerden mogen elk een award in ontvangst nemen van kunstenaar Florentijn Hofman (Rubber Duck, Beukelsblauw). 

De prijs

De Piket Kunstprijzen worden sinds 2014 uitgereikt en zijn bestemd voor kunstenaars niet ouder dan 30 jaar uit de disciplines schilderkunst, dans en toneel. De vakjury bestaat uit professionals uit de verschillende kunstdisciplines en zij stellen jaarlijks uit een brede inventarisatie van het kunsttalent dat in en rond Den Haag actief is de lijst van genomineerden samen.

De naamgever: Frederik Hendrik Piket

Frederik Hendrik Piket (1927-2011), advocaat en lid van de Eerste Kamer voor de CHU (later CDA), was een groot liefhebber van vooral schilderkunst, dans en toneel. Na zijn overlijden ontstond een stichting die jaarlijks drie jonge, veelbelovende kunstenaars onder de 30 jaar wil stimuleren met een prijs.

Gerelateerde links