Suzie van Staaveren, Julien Guettab en Mattia Papp genomineerden Piket Kunstprijzen

23 november 2017

Trotst op onze alumni Beeldende Kunst Suzie van Staaveren, Julien Guettab en Mattia Papp! Alle drie zijn genomineerd in de categorie Schilderkunst van de Piket Kunstprijzen. Dit jaar kenmerkt de genomineerden-lijst van de Piket Kunstprijzen zich door een bijzondere verscheidenheid. Er zijn o.a. schilders, acteurs en dansers genomineerd, maar de vakjury dans en toneel besloot ook om dit jaar respectievelijk een choreograaf en theatermaker te nomineren; de vakjury schilderkunst koos ervoor om kunstenaars te nomineren die werken op het snijvlak van schilderkunst, maar ook beeldhouw- en design-technieken en videokunst toepassen in hun werk.

Bekijk de profielfilmpjes van onze genomineerde alumni:


Piket Kunstprijzen 2017

Op zaterdag 2 september zijn de genomineerden voor de Piket Kunstprijzen 2017 gepresenteerd in Korzo Theater tijdens het Haags UIT Festival. Negen jonge, veelbelovende kunstenaars uit verschillende kunstdisciplines, die een binding hebben met Den Haag, zijn genomineerd voor de stimuleringsprijs. 

Genomineerden 2017

Schilderkunst: Suzie van Staaveren, Mattia Papp en Julien Guettab
Dans: Juul van Helvoirt, Astrid Boons en Claire Hermans
Toneel: Vanja Rukavina, Bram Suijker en Sallie Harmsen

Uitreiking 

Tijdens een feestelijke uitreiking in Korzo Theater op maandag 27 november worden de winnaars per kunstdiscipline bekendgemaakt. De drie winnaars ontvangen een geldbedrag van 8.000 euro en de winnaars en genomineerden mogen elk een award in ontvangst nemen van kunstenaar Florentijn Hofman (Rubber Duck, Beukelsblauw). Speciaal voor de uitreiking van 2017 bundelden de winnaars van de Piket Kunstprijzen 2016 de krachten voor een performance. Met KABK alumna Beeldende Kunst Debbie Young (winnares Schilderkunst), Alice Godfrey (winnares Dans) en Kaatje Kooij (winnares Toneel).

De prijs

De winnaars worden dit jaar bekendgemaakt door de juryleden van de drie kunstdisciplines. Beeldend kunstenaar Florentijn Hofman (Rubber Duck, Beukelsblauw) heeft voor de Piket Kunstprijzen 2017 de award ontworpen en zal deze ook zelf overhandigen aan de winnaars. Het werk, dat speciaal voor deze gelegenheid is gemaakt, is een klein evenbeeld van Hofman en het beeld houdt twee duimen omhoog. Tijdens de uitreiking zal er ook een kort gesprek zijn met Hofman waarbij met hem wordt gesproken over de award.  


Meer over de Piket Kunstprijzen

De Stichting mr. F.H. Piket wil met de jaarlijkse Piket Kunstprijzen het artistieke klimaat van Den Haag bevorderen en ondersteunen. De prijs wordt sinds 2014 uitgereikt aan kunstenaars niet ouder dan 30 jaar uit de disciplines schilderkunst, dans en toneel. De kunstenaars moeten daarnaast een binding hebben met Den Haag. Ieder jaar selecteert iedere vakjury drie veelbelovende, jonge kunstenaars en per discipline ontvangt uiteindelijk één genomineerde een geldbedrag van 8.000 euro. Daarbij worden zij na de uitreiking uitgenodigd voor een klankbordgesprek met de vakjury, waarin loopbaanadvies en creatieve ondersteuning aan bod komen.