KABK fotografiestudenten in tentoonstelling 'Ik Zie Vrede'

Vier afstuderende fotografiestudenten van de Koninklijke Academie van Beeldende Kunsten in Den Haag bogen over die vraag 'Hoe ziet vrede eruit?' en presenteren het eindresultaat in de tentoonstelling Ik Zie Vrede.

Hoe ziet vrede eruit?

Over die vraag bogen vier afstuderende fotografiestudenten van de Koninklijke Academie van Beeldende Kunsten in Den Haag zich sinds september. In Nederland leven we al sinds het einde van de Tweede Wereldoorlog in vrede.

Maar wat betekent ‘vrede’ in een samenleving die steeds meer lijkt te polariseren? En hoe ziet vrede eruit op een individueel niveau?

De studenten gingen dit bij zichzelf na en onderzochten wat voor hen vrede symboliseert. De tentoonstelling Ik Zie Vrede is het eindresultaat van deze zoektocht.

Fotografiestudenten: Daniël Siegersma, Marwan Bassiouni, Malou Bumbum, Maya Wingerden

Iedere student geeft op zijn of haar eigen manier invulling aan de vraag hoe vrede eruitziet, of hoe je deze kunt beleven. Zo vraagt Daniël zich af of de inrichting van het Nederlandse landschap en het plaatsen van asielzoekers daarin, bijdraagt aan vreedzaam samen leven. Maya vindt vrede onder water, waar alles langzaam gaat, kleuren vervagen en de tijd stil lijkt te staan. Marwan vertaalt het verhaal van een humanitaire Sultan uit 1850 naar vandaag de dag. Hoe zou hij ons kunnen inspireren? Malou twijfelt of de mens van nature goed of slecht is en zoekt het antwoord in talloze babyportretten. Overal oogt vrede weer anders. Maar wat de vier kunstenaars in ieder geval laten zien, is dat vrede niet vanzelfsprekend is maar iets is wat je doet.

Details

Datum

20 december 2017 11.00 - 4 februari 2018 18.00

Locatie

Humanity House Prinsegracht 8 2512 GA The Hague

Meer info

di-vrij: 10.00-17.00
za-zo: 12.00-17.00
ma: Gesloten (Open voor scholen en zaalhuur op aanvraag)