ArtScience preview: 'Unexpected Smells'

Van 10 t/m 12 mei aanstaande presenteert de ArtScience Interfaculty klas van 2019; Unexpected Smells - een onderdompelende, driedaagse tentoonstelling die al je zintuigen betrekt.

They are not bad, just unexpected.

17 individuen uit 15 landen met verschillende achtergronden en gebieden van expertise gaan samen een experimentele aanpak aan, om op een artistieke en experimentele manier een tentoonstelling te bouwen.

'Bij ArtScience delen we een passie om nieuwe technologieën in te zetten als middel om de verbeelding te prikkelen en te experimenteren.'

Over de tentoonstelling 'Unexpected Smells'

Elk jaar organiseren de afstuderende studenten van de ArtScience Interfaculty een ‘preview show’ waar ze een kans krijgen om hun werk te tonen aan een breder publiek voor ze afstuderen. Deze preview beaamt een ambitieus evenement:

'een drie daagse tentoonstelling op bijzondere locatie met installaties, performances en tours toegespitst op bepaalde zintuigen. Hiernaast zal er een programma zijn met workshops en lezingen van ArtScience alumni en professionals uit het veld.'

Deze collectieve tentoonstelling zal bestaan uit interdisciplinaire werken die verschillende media gebruiken als geur, geluid, licht, beweging, installaties, performances en verhalen.

Het is onze bedoeling om te laten zien dat de ArtScience Interfaculty een levendig netwerk is waar nieuwe ontwikkelingen in kunstzinnige expressie een podium krijgen. We nodigen het publiek uit om actief betrokken te raken, mee te denken en kritiek te uiten op deze nieuwe ontwikkelingen en de mogelijke sociale waarde. Ons streven is dat deze tentoonstelling als katalysator kan dienen voor reflectie. Dit is niet simpelweg nog een preview show, het is een zintuigelijke reis die gedreven is door het inzicht dat we allemaal mede-maker zijn van de realiteit waar we in leven.

De studenten

Sophia Bulgakova (UA), Mabel Calvert Verbruggen (UK), Jesus Canuto Iglesias (SP), Kay Churcher (SCT), Zoë d'Hont (NL), Richard Forrest (IE), Lauren Jetty (UK), Senida Kalendar (NL ), Nina Lezaic (HR, NL), Anastasia Loginova (CY, RU), Maria Oosterveen (NL), Ana Oosting (NL), Catherine Ostraya (RU), Aisha Ryannon Pagnes (IT, ID, NZ), Sunna Svavarsdóttir ( IS), Hee Youn Park (KR), StefanoZucchini (AR)

Samenwerking

Voor het realiseren van Unexpexted Smells hebben de ArtScience Interfaculty studenten samengewerkt met De Electriciteitsfabriek, Bartimeaus, COULD/Danslab en Attic Lab.

Met dank aan Fonds 1818

Details

Datum

10 mei 2019 19.00 - 12 mei 2019 19.00

Locatie

De Electriciteitsfabriek, Den Haag
De Constant Rebecqueplein 20, 2518 RA The Hague

Meer info

Opening: Friday 10 May at 19.00

Entree

Free