Modeshow 2020

KABK EXPOSED 2020 LIVE
Eindpresentatie Textiel & Mode

10 SEPTEMBER 2020 / 20:00 uur

Powered by Keep an Eye Foundation

Het evenement is toegankelijk op uitnodiging, maar voor iedereen te volgen middels een livestream via EXPOSED.KABK.NL

Op donderdag 10 september presenteert de afdeling Textiel & Mode van de Koninklijke Academie van Beeldende Kunsten Den Haag haar nieuwe lichting ontwerpers. De presentatie van de modestudenten, getiteld KABK EXPOSED LIVE, geeft het startschot voor het academie brede KABK Graduation Show.

EXPOSED LIVE is het vervolg op de lancering van het digitale presentatie platform van de mode en textiel afdeling: exposed.kabk.nl. Voor het live event wordt de patio van het monumentale modernistische academie gebouw getransformeerd tot een arena, waar de afstudeer collecties getoond worden.

De afgestudeerde ontwerpers van 2020 zijn Eva Dimopulou (GR), Hannakin Henriksson (SE), Haily Kim (KR), Hee Eun Kim (KR) en Inge Vaandering (NL). Zij delen in EXPOSED hun ideeën en persoonlijke visies op de tijdgeest - vaak buiten het traditionele catwalk format - in directe en zinnenprikkelende presentaties.

Na afloop van EXPOSED LIVE wordt ook de winnaar van de jaarlijkse Keep an Eye Textile & Fashion Award bekend gemaakt door een jury gevormd door mode professionals Patrick van Ommeslaeghe en Ireneo Ciammella. De prijs, ter waarde van €10.000,-, wordt toegekend ter ondersteuning van verdere ontwikkeling na het afstuderen.

EXPOSED LIVE komt tot stand in samenwerking met curator Maarten Spruyt en ontwerper Johannes Verwoerd.

EXPOSED LIVE
livestream via EXPOSED.KABK.NL

EXPOSED 2020: ROOTS

De KABK leidt studenten op om nieuwe perspectieven te ontwerpen voor een wereld die ons meer dan ooit vraagt om vertraging en reflectie op onze houding. De uitbraak van het Corona virus dwong de studenten te werken vanuit hun eigen woonruimte, zich naar binnen te keren, en hun ideeën met beperkte middelen te realiseren. Het leidde tot verbazingwekkende en innovatieve oplossingen.

EXPOSED 2020 kreeg daarom de titel “ROOTS”: een eerbetoon aan de onderzoekende, naar binnen gerichte reis van de studenten. Een reis waarin ze vaak opnieuw contact maakten met hun afkomst en culturele erfgoed, ze ontdekten hoe sterk ze hiermee verbonden zijn en hoe krachtig dit zich manifesteert in hun ontwerp praktijk.

Mark van Vorstenbos, hoofd Textiel en Mode: “EXPOSED 2020 is in de eerste plaats een viering van een groep unieke talenten, hun indrukwekkende veerkracht en ambitie om hun grenzeloze creativiteit en intuïtie in te zetten in deze lastige tijd. Zij ontwikkelden overtuigende ideeën en geheel eigen professionele werkwijzen als de ontwerpers van onze nog onbekende toekomst”.

Door de huidige beperkingen, kan EXPOSED LIVE slechts door een beperkte groep mensen worden bezocht. Het event is op donderdag 10 september 20.00 uur live te volgen via EXPOSED.KABK.NL.

Na de live presentatie is het afstudeerwerk van de studenten te zien in de academie brede KABK graduation show - een tentoonstelling die plaats vindt van 10 t/m 13 september.
Voor meer informatie: graduation2020.kabk.nl.

Powered by Keep an Eye Foundation

De Keep an Eye Foundation ondersteunt jong, veelbelovend talent op het gebied van kunst en vormgeving. Creatieve makers krijgen dankzij verschillende beurzen, prijzen, shows en festivals de kans om hun talent te ontwikkelen, nieuwe mogelijkheden te creëren en bovenal hun dromen te verwezenlijken.

keepaneye.nl

Details

Datum

10 september 2020 20.00 - 21:00

Locatie

Royal Academy of Art, The Hague (KABK) + Live stream

Meer info

exposed.kabk.nl (launch 1 July)

Entree

op uitdnodiging