Boekpresentatie Janwillem Schrofer tijdens KABK eindexamenexpo 2018

Hoe geef je als maker richting aan je eigen creatieve praktijk?

Op woensdag 11 juli, tijdens het Graduation Festival 2018 wordt de publicatie Plan and Play, Play and Plan van Janwillem Schrofer gepresenteerd op de binnenplaats van de KABK. Aansluitend een rondleiding door de eindexamenexpositie Beeldende Kunst.

Over het book Plan and Play, Play and Plan

‘Beeldend kunstenaar’ is een begrip met een ongekend aantal invullingen, nuances, variaties en betekenissen.

  • Maar hoe word je als kunstenaar (of ontwerper, fotograaf, of andere ‘zelfstandig maker’) tot wie je bent en wie je wil zijn?
  • Welke fundamentele vragen, eigenaardigheden, dilemma's, ambities, beperkingen en realiteiten spelen daarbij een rol?
  • Hoe kun je als kunstenaar zelf richting geven aan je kunstenaarspraktijk, met als belangrijkste uitgangspunt het formuleren van een antwoord op de vraag: ‘waar sta ik, en waar sta ik voor?’.

Plan and Play, Play and Plan, geschreven door oud-directeur van de Rijksakademie (1982–2010) Janwillem Schrofer, richt zich tot de kunstenaar en nodigt hem of haar uit tot het maken van overwegingen die, vaak met behulp van analytische modellen, helpen bij het bepalen van een eigen positie.

'Ik vind dit een belangrijk en "timely" boek, omdat het alle kanten van de kunstenaarspraktijk belicht, van de keuze en het commitment tot en met de daadwerkelijke praktijk in al zijn facetten.'
Kitty Zijlmans, hoogleraar kunstgeschiedenis, Universiteit Leiden
'Schrofer neemt zijn onderwerp (de kunstenaar) serieus en analyseert hoe een gezonde praktijk kan worden opgebouwd. Niet eerder las ik een dergelijke analyse en strategie.'
Maria Barnas, schrijver/kunstenaar

Details

Datum

11 juli 2018 11.00 - 12:00

Locatie

Courtyard KABK Prinsessegracht 4 2514 AN Den Haag

Meer info

Aanmelden via rsvp@valiz.nl

Entree

Gratis