Winnaar BA

Op 30 juni 2017 heeft Isabelle van Hemert de KABK BA scriptieprijs ontvangen voor haar scriptie Plat en Onbegaanbaar. Van Hemert is afgestudeerd aan de afdeling Fotografie. Haar scriptiebegeleider was Saskia Boer.

Zij was in 2016-2017 deelnemer aan het Thesis Lab dat onderdeel uitmaakt van het Art Research Programme van het lectoraat.

In Plat en Onbegaanbaar introduceert Van Hemert een gedachte-experiment, waarin zij beschouwt hoe verschillende aspecten van het 3D werk Raum 19 van Imi Knoebel als ‘fotografisch’ zouden kunnen worden bestempeld. Vervolgens verbindt zij dit idee met de huidige post-medium status van de fotografie.

Jury statement: ”Isabelle does not only succeed in developing a new way of looking and giving a new interpretation of the artwork, but she also realises new possibilities for herself to connect with the media of photography and art, which will inform her practice in the future”.
2017, Thesis Award Isabelle van Hemert, Plat en Onbegaanbaar
Isabelle van Hemert, Plat en Onbegaanbaar, 2017

Winnaar MA

Dit jaar heeft Quinsy Gario de KABK MA scriptieprijs ontvangen voor zijn scriptie On Agency and Belonging. Gario is afgestudeerd aan de Master Artistic Research. Zijn scriptiebegeleider was Jasper Coppes.

In zijn scriptie stelt Gario dat artistieke positionering niet alleen voortkomt uit een individualistische behoefte maar dat het essentieel is om deze te begrijpen tegen de achtergrond van een intersectioneel en dekoloniaal kader.

Jury statement: ”The jury is impressed by the urgency and drive of this discourse in which Quinsy explores his ‘aesthesis of resistance and politics, of belonging to materially marginalized and self othering communities’. His thesis displays an informed range of artistic strategies to build alternative imaginaries”.


Jury

De jury van de KABK BA en MA scriptieprijzen bestaat dit jaar uit Liesbeth van Woerden, KABK alumna, kunstenaar en kunsthistoricus; Petra Ponte, freelance kunsthistoricus, onderzoeker en curator; en Liesbeth Fit, docent Writing Art aan de KABK en voorzitter van de jury.

Genomineerden Scriptieprijs 2017

 • ArtScience - Victoria Douka-Doukopoulou: So let’s say, you walk down a path
 • Fine Art - Carla Lafourniere: Remember to Forget
 • Graphic Design - Magda Skibinska: All work and no play
 • Interactive/Media/Design - Ignas Pavliukevicius: Meeting the gaze of A.I.
 • Interior Architecture & Furniture Design - Rick Mouwen: By the means of Pop Culture
 • Photography - Isabelle van Hemert: Plat en Onbegaanbaar
 • Textile & Fashion - Rachael Cheong: The Body as a Medium for Hiding
 • Artistic Research - Quinsy Gario: On Agency and Belonging
 • ArtScience - Natalie Fyfe: Between Borders - The Inner Voice, The Mouth and Boredom
 • Interior Architecture - Klodiana Millona: It’s not the fault of the house
 • Type and Media - Sven Fuchs: Revival process book